CAPRARIU: PE CE CRITERII STABILIM DACA SI CU CAT SA CREASCA SALARIILE? OARE CE AR SPUNE CETATENII, LEGAT DE ACESTE SALARII?

Consilierul municipal Lucian Caprariu (independent) nu este lamurit pe ce criterii s-au decis noile salarii de baza ale functionarilor publici si personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului si Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Braila, asa cum au fost ele aprobate astazi, in sedinta CLM Braila.

Caprariu a intrebat in sedinta de plen ce ar spune cetatenii despre nivelul noilor salarii din administratia publica si daca cineva a evaluat perceptia brailenilor in legatura cu activitatea acestor functionari publici carora li se majoreaza salariile: “In primul rand, principala noastra responsabilitate este fata de cetatenii care ne-au votat, fata de comunitate. Oare ce ar spune ei, legat de aceste solicitari? Care este perceptia lor, in raport cu activitatea administratiei publice?

Pe de alta parte, de votul nostru depinde nivelul veniturilor celor ce lucreaza in administratie si serviciile publice si unde avem – cunosc si vad zi de zi – oameni care lucreaza mult, unii dedicati si altii care se bazeaza prea mult pe abnegatia celorlalti. Motivatia si baza legala a acestor solicitari le cunoastem cu totii, insa intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem este urmatoarea: pe ce criterii stabilim daca si mai ales cu cat sa creasca salariile? Poate ca ceea ce ni se solicita este prea putin sau poate prea mult. Avem noi un barometru al satisfactiei cetateanului fata de activitatea administratiei publice locale?

Si ma adresez acum in special celor direct afectati de votul de azi, respectiv salariatilor din administratie si servicii publice: un vot pozitiv inseamna un cec in alb. De aceea, astept un raspuns activ si implicare in zonele relatiilor cu publicul si a resurselor umane. Si astept acele mecanisme care: 1. sa masoare satisfactia cetateanului in raport cu serviciile publice; 2. sa monitorizeze si sa evalueze eficienta proceselor de munca, a muncii individuale, incat sa duca la o imagine cat mai corecta, sa stim cine, unde si cat lucreaza”.

Caprariu n-a primit raspuns la aceste intrebari.