CHIRIAC: DANAILA SA SE INFORMEZE MAI BINE, PENTRU CA AJUNGE IN SITUATII RIDICOLE SI E PACAT, E SI PRESEDINTELE PNL BRAILA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), ii recomanda presedintelui PNL local, Alexandru Danaila, “sa se informeze mai bine” sau sa se asigure ca cei care il informeaza ii ofera date corecte, pentru ca “ajunge in situatii ridicole”. Chiriac a facut aluzie la declaratiile de astazi ale liderului PNL, privind faptul ca nu s-ar fi realizat strapungerea de la Spitalul Judetean si ca a verificat personal acest lucru – afirmatii care l-au amuzat pe seful judetului, care a comentat ca Danaila a cautat strapungerea in cladirea gresita.

Cat priveste solutia propusa de Alexandru Danaila pentru preluarea cladirii in care vor functiona noile sectii de Cardiologie si Pediatrie ale spitalului, inainte de finalizarea procesului cu constructorul, Chiriac este destul de sceptic. El spune ca din ce a aflat dupa ce a discutat cu niste avocati, ar fi un “fiasco”, daca s-ar proceda cum propune liberalul: “O luam in calcul, pentru ca am spus de fiecare data ca suntem deschisi la orice solutie, dar aceasta solutie trebuie analizata foarte bine si cu firma de avocatura, si cu juristii nostri: care sunt consecintele, in momentul in care noi ne asumam s-o preluam, care sunt consecintele si cine va plati pentru ele. In momentul de fata e doar o propunere. Dupa ce vom avea toate argumentele asumate de avocati si de toata lumea, atunci vom lua o hotarare, daca este bine sa preluam aceasta cladire. Din discutiile mele cu anumiti avocati, este un fiasco. Cel care voi plati voi fi eu, presedintele CJ, nicidecum domnul Alexandru Danaila.

Dar  saptamana viitoare o sa avem o intalnire cu avocatii; daca ei gasesc o solutie legala asumata, prin care noi sa nu iesim deloc in pierdere prin preluarea acestei cladiri, ne-o vom asuma – dar o vreau scrisa”.