CHIRIAC, DESPRE PROIECTUL SALCIA TUDOR: AM VRUT SA DEMONSTRAM LIBERALILOR CA NU FAC EI LEGEA, CI DEOCAMDATA SUNTEM NOI LA PUTERE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, nu este de acord cu opinia celor care sustin ca in Consiliul Judetean ar trebui sa se dea un vot administrativ, si nu unul politic. Chiriac spune ca toti consilierii au fost alesi politic, nu administrativ, deci este firesc ca votul lor in CJ sa fie unul politic.

Presedintele CJ explica in acest mod si faptul ca la sedinta ordinara anterioara, consilierii judeteni social-democrati au facut sa cada un proiect ce viza finantarea unei investitii in comuna Salcia Tudor (condusa de un primar liberal), drept pedeapsa pentru faptul ca alesii liberalii au facut sa cada un alt proiect, legat de inventarul domeniului public: “Da, recunosc, atunci a fost un vot politic. Intotdeauna in Consiliul Judetean va fi un vot politic, care va avea consecinte asupra modului de aplicare in administratie. Nu suntem alesi de oameni pe criterii administrative, ci politice. Am zis de fiecare data ca nu suntem la mana opozitiei si ca daca vrem – si nu ne dorim lucrul acesta – sa avem un vot de blam… l-am si dat.  Proiectul legat de Salcia Tudor a fost primul punct pe ordinea de zi si nu era in intentia mea sa nu le trec pe toate, ci doar sa demonstram PNL ca nu fac ei legea, ci deocamdata suntem noi la putere. Cand o sa fie ei la putere, atunci vor lua ei deciziile respective”.

Intrebat daca i se pare in regula ca PSD sa se razbune pe localnicii din Salcia Tudor, pentru un vot dat de consilierii judeteni PNL, Chiriac ne-a raspuns: “O sa reglam si aceasta situatie. Eu imi cer scuze personal asupra locuitorilor si asupra domnul primar si i-am promis cu fermitate ca in sedinta CJ din 17 iulie, primul proiect legat de asocieri va fi cel de la Salcia Tudor”.

Seful CJ a concluzionat spunand ca “n-a tinut si n-o sa tina niciodata seama de criteriile politice”, atunci cand va aloca banii catre localitatile judetului.