CHIRIAC, LEGAT DE AFACERILE DUBIOASE ALE UNOR LIBERALI: VERIFICATI CINE SUNT PROPRIETARII TERENURILOR DIN ZONA LACU SARAT 2 SI TRASEUL TERENURILOR. E FOARTE INTERESANT!

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, declara ca dincolo de sanctiunile pe care le risca primarul comunei Chiscani, Costica Cojea (PSD), in urma atribuirii in conditii suspecte a doua parcele de teren din statiunea Lacu Sarat omului de afaceri Vasile Dogarescu (PNL), nici consilierii comunali PSD nu vor scapa usor.

Acestia au iritat  prima data conducerea PSD Braila atunci cand au votat impotriva asocierii comunei lor cu Municipalitatea si Consiliul Judetean, in vederea dezvoltarii statiunii Lacu Sarat, desi era vorba de o promisiune facuta de social-democrati in campania electorala. Mai nou, alesii PSD din Chiscani au recidivat, cand au aprobat  modificarea regulamentului de inchiriere a terenurilor din comuna in asa fel, incat acestea se pot atribui acum fara licitatie, ceea ce l-a ajutat pe liberalul Dogarescu sa beneficieze de acel teren in conditii mai mult decat avantajoase, la 4 zile dupa sedinta de Consiliu Local Comunal respectiva.

“O sa facem o analiza, vom vedea care sunt masurile pe care urmeaza sa le luam – sigur, respectand statutul PSD si legile, pentru ca nu putem sa procedam abuziv, chiar daca suntem nemultumiti. Si suntem total nemultumiti de ceea ce se intampla acolo, pentru ca statiunea Lacu Sarat ar fi avut o perspectiva si este pacat ca de atatia ani se afla in situatia in care se afla.

Si e limpede ca Consiliul Local, comuna Chiscani nu poate gestiona de una singura problemele Lacului Sarat, pentru ca vin cheltuieli suplimentare cu tot ceea ce inseamna gestionarea lucrurilor de acolo, pe gospodarie, pe paza, pe curatenie, pe zona de investitii si efectiv nu le mai putem lasa asa, pe baza masurilor pe care le putem lua noi. Si v-am spus care va fi sanctiunea maxima, daca ajungem la concluzia ca este necesar s-o facem”, a declarat Ion Rotaru, facand aluzie la posibila excludere din partid a primarului Cojea.

La randul sau, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a explicat ca toate statiunile care au renascut in Romania in ultimii ani au fost dezvoltate tot pe acest model de asociere “in care toata lumea si-a dat mana, au facut un plan de dezvoltare a statiunii si s-a mers mai departe”.

Pe de alta parte, in contextul discutiilor despre afacerile dubioase perfectate intre Primaria Chiscani si liberalul Dogarescu, cu cele doua loturi din Lacu Sarat,  Chiriac a propus presei inca un subiect de investigatii: “Pentru ca la Lacu Sarat exista si lacul 2 si din informatiile pe surse, poate verificati si dvs, sa vedeti cine sunt proprietarii acelor terenuri”.

Intrebat daca sugereaza ca ar fi vorba tot de niste liberali, Chiriac a raspuns zambind cu subinteles: “Nu stiu, investigati!”.

“Se poate investiga inclusiv traseul terenului!”, a completat si primarul Marian Dragomir (PSD)

“Si traseul terenului! E foarte interesant!”, a incheiat Chiriac.