CHIRIAC: NU SUNTEM FUTURISTI, NU VREM SA CREAM SENZATIA CA FACEM HELIPORT DE OZN-URI LA SPITALUL JUDETEAN, CAND NOI N-AVEM ENERGIE ELECTRICA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, declara ca planul pe care il are conducerea Spitalului Judetean pentru reabilitarea acestei unitati include si o parte ce vizeaza in mod particular Corpul B al spitalului. Chiriac a precizat insa ca nu se poate vorbi despre reabilitarea cladirii propriu-zise a Corpului B, pana nu se rezolva tot ce inseamna partea de utilitati (apa, canalizare, retea electrica): Acel corp de cladire este construit in 1900… mai ales fiind si cladire de patrimoniu, va dati seama ca toata instalatia electrica, din cate stiu eu, este din aluminiu. Asa se faceau atunci. Noi trebuie sa ne gandim ca acea instalatie electrica trebuie facuta pe cupru. Sa vedem puterea consumata in acel corp.

Cu siguranta avem un plan de relocare a unor sectii din Corpul A in Corpul B. Ne dorim Corpul A sa devina corpul de Urgenta al judetului Braila, cu sectii de urgenta, pentru ca acolo este punctul zero al spitalului, iar Corpul B va deveni un corp cu sectii de cronici, unde oameni vor veni si-si vor face doar tratamentele.

De obicei si de fiecare data, noi, PSD si oamenii pe care-i avem, avem o gandire structurata si realista, pe teren mediu si lung. Nu suntem futuristi, nu vrem sa cream senzatia asta, ca facem heliport de OZN-uri la Spitalul Judetean, cand noi n-avem energie electrica”.

Intrebat ce are de gand sa faca cu Laboratorul de radioterapie, unde s-a defectat unica instalatie de radioterapie cu ortovoltaj existenta in Braila (produsa in 1968), care deservea nu doar judetul nostru, ci si pe cele limitrofe, presedintele CJ ne-a spus: “Am vorbit cu doamna manager, o sa-l reparam. Avem si o gandire cu tot ce inseamna Radioterapia in Spitalul Judetean, avem aceasta sectie care este nefinalizata, in momentul de fata avem o expertiza ca sa vedem cat la suta din acea cladire este finalizata; in momentul in care vom avea acea expertiza, vom scoate la inchiriere toata cladirea, cu anumite conditii in care noul furnizor de servicii medicale sa presteze doar servicii pe radioterapie, sa vina cu tot ce inseamna utilaje, cu personal medical, cu absolut tot. Incercam sa externalizam Radioterapia, pentru ca in momentul de fata nici spitalul nu are resursa umana calificata pentru a face aceste sevicii, iar suma care trebuie investita in acea sectie este foarte mare”.