CHIRIAC: RENEGOCIEM SALARIILE IN CJ BRAILA SI FIECARE VA AVEA SALARIUL PE CARE-L MERITA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, pare sa fi gasit solutia prin care sa-i “stimuleze” pe cei peste 50% dintre subordonatii sai care, dupa cum declara recent, “nu fac nimic”. Daca initial Chiriac spunea ca nu are caile legale de a-i sanctiona pe acestia, astazi, el a vorbit despre negocierea salariilor si despre o noua viziune in ceea ce priveste salarizarea personalului din institutie.

Presedintele CJ a adus vorba despre acest subiect atunci cand a fost intrebat daca subordonatii sai, de la care astepta de 2 luni un document, pentru infiintarea Directiei Serviciilor Publice, i-au intocmit acel act sau nu: “In momentul de fata, onor functionarii publici sunt mai interesati cum se aplica legea salarizarii si negocierile cu salariile. Va spun ca am sa fiu foarte drastic si o sa aiba salariile pe care le merita, pe lege.

Si am sa le spun sa se aplece mult mai mult acestei Directii, astfel incat sa fie cat mai repede gata, ca sa putem, dupa ce-o aprobam in cadrul Consiliului Judetean, sa ne apucam de partea de utilare a Directiei – si aici ma refer la utilaje”.

Intrebat daca atunci cand vorbeste despre faptul ca subordoantii sai o sa aiba “salariile pe care le merita”, se refera la faptul ca le va taia din salariu, seful judetului a raspuns: “O sa le negociem la sange, in functie de prestatia pe care o are fiecare si de atributiile postului in cadrul CJ. Si in functie de activitatea lor din ultimul an, adica primul meu an de mandat. O sa facem o analiza foarte serioasa”.

Chiriac a mai spus ca si-ar dori sa faca acest tip de evaluari ale personalului din subordine la fiecare 6 luni, ca sa aiba o imagine cat mai exacta a activitatii fiecarui functionar public din CJ: “Le-am transmis inca o data domnilor directori executivi ca au mare responsabilitate ca colegii lor din subordine sa munceasca mai mult, nu sa vina sa spuna acum ca ei muncesc foarte mult si altii muncesc mai putin. Sa munceasca cu totii!”.

Presedintele CJ a mai spus ca are de gand sa faca schimbari  si in privinta modului in care este utilizat fondul de premiere de 5%, pe care sa-l poata folosi pentru a-i stimula pe cei care intr-adevar muncesc in institutia amintita si sa nu mai aiba toti functionarii, din start, valoarea maxima a salariului permisa de lege.

Declaratia integrala a lui Chiriac, aici: