CHIRIAC: SPER SA NU FIE CU TINTA CONTROALELE CURTII DE CONTURI. SA VEDEM CINE VA PLATI PENTRU DISTRUGEREA SPORTULUI DE PERFORMANTA LA BRAILA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, admite ca raportul Curtii de Conturi (CC), prin care se declara nelegala finantarea sportului de catre CJ in anul 2016, poate insemna actul de deces al sportului de performanta local. Chiriac spune ca CJ Braila va contesta acest raport al Curtii de Conturi, insa este constient ca poate dura mult si bine pana sa primeasca un raspuns, in conditiile in care Primaria a asteptat 7 luni un astfel de raspuns la contestatia facuta pe aceeasi tema – si asta in conditiile in care potrivit legii, CC trebuia sa raspunda in cel mult 30 de zile.

Dincolo de faptul ca deciziile CC se bat cap in cap, in sensul in care aceasta institutie hotaraste ca ceea ce este legal la Primaria Braila nu e legal la CJ Braila si invers – desi e vorba despre aceeasi legislatie -, marea problema este ca pana se clarifica ce e legal si ce nu,  CJ nu mai poate aloca bani sportului, ceea ce poate aduce cluburile si echipele locale in faliment.

“Sper sa nu fie cu tinta aceste controale si sa ne spuna sau sa vedem cine va plati si cine va hotari pentru distrugerea sportului de performanta la Braila. Nu exclud sa se intample asta”, a declarat Iulian Chiriac.

Seful CJ spune ca “o sa lupte” sa nu se ajunga la asa ceva, insa pe de alta parte, Chiriac admite ca nu depinde doar de el si ca este foarte posibil ca la CJ sa se intample ca la Primaria municipiului, unde functionarii publici au refuzat sa semneze orice documente legate de finantarea sportului, pana nu vine raspunsul la contestatie, de teama sa nu ajunga sa li se impute sumele respective: “Va dati seama… nu e vorba de 2 lei, cred ca ar trebui sa munceasca 3 generatii de acum incolo, ca sa achite, dupa ce vor semna”.

Precizam ca inspectorii CC au cerut, prin raportul facut la finalul auditului realizat la CJ, sa se recupereze integral de la beneficiari sumele alocate in 2016 sportului brailean – circa circa 30 miliarde lei vechi.