CHIRU: CEI MAI MULTI DINTRE ANGAJATII CJ SUNT MEMBRI PSD. DACA NU E MULTUMIT DE EI, CHIRIAC N-ARE DECAT SA-I CERTE LA PARTID

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, considera ca seful CJ, Iulian Chiriac (PSD), ii jigneste inteligenta, atunci cand declara ca e nemultumit de multi dintre subordonatii sai, care “nu fac nimic” si ca o sa le reduca din salariu sau o sa-i aduca in fata Comisiei de disciplina. Chiru sustine ca cei mai multi dintre functionarii din CJ sunt membri PSD, deci colegi de partid cu Chiriac, adusi in institutie pe filiera politica si ca atare, nu sunt sanse sa fie sanctionati in vreun fel. Liderul PNTCD mai spune ca decat sa se dea “jupan” de ochii lumii, prin declaratiile pe care le face, ar fi mai bine ca seful judetului sa-i cheme la partid pe subordonatii sai care nu muncesc si sa-i certe acolo.

Taranistul a facut aceste comentarii in contextul in a fost intrebat care sunt “problemele fundamentale” ale judetului, pe care opozitia, in opinia sa, nu le abordeaza: “Problemele fundamentale sunt cele care tin de managamentul real, banii care ar trebui sa intre si nu intra acolo, in Consiliu, investitorii care bat la usa si niciodata nu sunt primiti de ani de zile, modul in care nu s-a schimbat achizitia publica; nu mai vorbesc de modul in care se pastoreste ce inseamna resursa umana la Consiliul Judetean.

Ca unii <<nu-si fac treaba>>… Pai cum?! Acolo un procent infim nu sunt membri PSD, fatis sau nu! Cum poate sa-i certe? Intai trebuie sa-i ia la partid la ture. Sunt foarte multi membri PSD acolo – si nu de acum -, incepand cu cei mari, din varf, directori. Pe mine afinitatile lor, eventual optiunea lor politica nu m-a deranjat, era firesc, daca astia s-au perpetuat la putere 50 de ani, era normal, <<mai, stiu ca nu ma deranjeaza nimeni>>… Dar pe mine ma mira <<neregulile>> astea constatate. N-au cum, atata vreme cat totul e subordonat politic! Ti-i chemi la partid, eu asa ii spuneam lui Chiriac, e baiat inteligent, stie care-i demersul, ii chemi la partid, <<mai, faceti treaba, ca ne facem de ras!>>. Nu exista nicio problema, dar sa nu ne spuna public ca-i urecheste, doar asa, sa ne dea senzatia ca e el jupan si o sa-i ia pe astia la ture, ca nu-si fac treaba la Consiliu. Se stie acolo cum au ajuns marea majoritate, pe aceeasi filiera, ca a vrut seful de la partid sau al doilea, al treilea in ierarhia PSD”.