CHIRU: CORPUL B AL SPITALUL JUDETEAN N-A AJUNS INTR-UN HAL FARA DE HAL DOAR FIINDCA NISTE MEDICI CU SUFLET S-AU STRADUIT SA-L MENTINA PE LINIA DE PLUTIRE

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, sustine ca la ora actuala, Corpul B al Spitalului Judetean este intr-o stare deplorabila din toate punctele de vedere, fiindca ani la rand, acesta n-a constituit o prioritate pentru conducerea unitatii amintite si nici pentru cea a Consiliului Judetean. Chiru crede ca daca acest corp n-a ajuns intr-un hal fara de hal este numai pentru ca unii dintre medicii de acolo, oameni care au pus suflet in activitatea lor, au facut tot ce le-a fost cu putinta pentru a-l mentine cat de cat pe linia de plutire: “Cum credeti ca a ajuns sa se mentina macar la linia de plutire? L-au tinut medicii astia care au fost, Fratila si cei care au mai venit, discipolii lui, l-au tinut pentru ca au avut suflet in ce au facut, au practicat, atat cat s-a putut, la nivelul tehnicii pe care au avut-o, pe chirurgie cel putin, au fost cativa medici de referinta! Ce sa faca oamenii aia, tot facand din propria energie… nu poti sa duci o cladire imensa, care putea fi relaxat peste ceea ce este Corpul A al Spitalului Judetean, din cauza spatiului. Ala (Corpul B – n.r.) e gandit altfel, nu e sufocant, nu e inghesuit, e o constructie facuta de oameni destepti. Ati vazut ce culoar au, si saloanele aerisite – acolo refacut, remodelat, era intr-adevar un spital.

Asa, singura solutie e … sa faca un spital regional in zona asta si pe-ala (Corpul A – n.r.) sa puna dinamita. Deci credeti-ma ala, e o infectie acolo, Spitalul Judetean de pe Buzaului e un dezastru de jos pana sus, colcaie de mizerie! Pacatul e ca sunt oameni cu suflet – cati au mai ramas acolo – si vor sa faca ceva. N-au nicio forta, lucrurile se bat cap in cap, exista aceeasi administare si administratie ambigua, lucrurile nu au curs firesc, incepand de la subsol, de acolo, de la femeia de serviciu, pana la ultimul etaj.

Aici e problema domnului Francisk Chiriac (presedintele CJ Braila – n.r): intr-un an de zile putea sa puna piciorul in prag. Va spun ca se putea”.