CHIRU: LA BRAILA, OPOZITIA E INTR-O TOTALA DEGRINGOLADA. OPOZITIA O FAC OAMENI CARE AU FOST ALATURI DE PSD PANA MAI IERI

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, este foarte nemultumit de modul in care PNL face opozitie PSD-ului la nivel local si spune ca din acest punct de vedere, lucrurile sunt “intr-o totala degringolada”. Ca urmare a rezultatelor slabe obtinute in alegerile locale din 2016, Chiru a decis sa faca un pas in spate pentru o vreme si sa lase timp celor care au obtinut functii in administratia locala si mandate de consilieri, sa arate ce pot. Dupa aceasta perioada de silenzio stampa, liderul PNTCD a iesit astazi intr-o conferinta de presa, pentru a prezenta constatarile sale.

El este de parere ca PNL n-a invatat nimic in ultimii 27 de ani. Mai mult, Chiru sustine ca atat timp cat liderul opozitiei este un om care a stat alaturi de PSD ani de zile – respectiv fostul viceprimar Alexandru Danaila (PNL), care a facut parte din echipa primarului PSD Aurel Simionescu -, acesta nu poate “combate” cu vana, fiindca multe dintre greselile din anii trecuti vrea, nu vrea, trebuie sa si le asume si el, si partidul sau: “Opozitia n-a stiut sa se regrupeze, n-a stiut sa se impuna. Imi imaginam ca si noi, cei din opozitie, incepand cu cei care au un cuvant de spus, ne vom manifesta de asa maniera, incat sa punem probleme acestei puteri perpetue a PSD. La momentul de fata, din pacate, nu exista nicio perspectiva din punctul de vedere al celor care sunt in opozitie. Si spun asta pentru ca iesirile sunt timide, nu sunt credibile, pentru ca vin din partea unor oameni care au fost alaturi de PSD pana mai ieri, avand chiar ani buni alaturi de PSD si nu au facut absolut nimic, lucru care denatureaza pozitia publica pe care o au, iar ceilalti, exceptand la ora actuala 2 persoane din PNL, care ies public – si ma refer la partea de administratie locala -, in rest, nu exista nimic. O spun cu parere de rau, gandindu-ma ca nu a trecut mult de cand opozitia a fost pulverizata la Braila.

E clar ca s-au perpetuat niste oameni cu radacini in vechiul regim, cu un nepotism la nesfarsit, cu gastile de partid care functioneaza de 40 de ani in jurul Pietei Independentei nr.  S-au schimbat doar generatiile, eventual”.

Chiru a mai spus ca oricum, liberalii care mai fac declaratii publice sau vorbesc in sedintele CLM si CJ nu abordeaza “problemele fundamentale” ale judetului, ci doar chestiuni marunte, care “te fac sa dai din gura, dar nu atingand substanta problemei”.