CHIRU: PNL A FOST ALIATUL PSD SI ATUNCI N-AM AUZIT O VOCE LIBERALA, PE TEMA MIEI DE HECTARE DATA GALATIULUI! E JENANT!

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, este extrem de nemultumit de modul in care a fost tolerata ceea ce el percepe ca fiind o nedreptate facuta brailenilor, atunci cand s-au dat Municipalitatii galatene in proprietate 1000 de hectare aflate pe raza judetului nostru, fara a fi consultate si fara macar a fi anuntate autoritatile brailene. In contextul in care aceasta manevra administrativa a fost facuta in anul 2002 de catre un guvern PSD, Chiru (foto) considera ca ea ar trebui asumata atat de social-democrati, cat si de liberali, care au fost si ei la guvernare, in ultimii 14 ani, si deci, ar fi putut regla lucrurile, daca ar fi dorit.

Taranistul se intreaba de ce presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, s-a trezit abia acum sa ridice problema miei de hectare si a modului ilegal in care este folosita o parte din acest teren de catre galateni, si nu a reclamat aceste lucruri pe vremea cand PNL era la putere si cand putea face mai mult decat sa vorbeasca: “Mia de hectare de la Galati e o jena pentru toata lumea. Au avut la indemana permanent posibilitatea de a regla situatia, dar nimeni nu a facut nimic. E normal? Au fost guvernari succesive si nu au putut sa modifice hotararea data de Guvernul Nastase. De ce? Sau macar sa creeze cadrul necesar, prin lege, astfel incat mia aia de hectare sa fie anexata Galatiului si sa stim o poveste! Galatenii au primit sub o forma acel teren, dar il inchiriaza si castiga o suma.

Insa nici liberalii nu au dreptate, pentru ca si ei au fost in marea alianta cu PSD-ul si n-am auzit o voce pana acum! Sa tropaie efectiv in Parlament careva, ca noi vrem acel teren. E jenant! Iar puterea actuala, PSD-ul, nu are voie sa deschida gura, cand e vorba de subiectul Braila – Galati si de acel teren. Pentru ca din teritoriu vin problemele catre varf, in grupuri parlamentare, in Guvern. Toti ar fi trebuit sa vina cu propunerea asta si sa o mentina permanent in atentia prim-ministrului, pana cand reglau o chestiune ce tine de judetul nostru! Pentru ca nu e normal ca Galati sa inchirieze si sa ia banii, 1,5 milioane euro… Pai banii aia puteau sa fie ai Brailei!”.

Amintim ca recent, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a sesizat public faptul ca in loc sa construiasca locuinte, Municipalitatea galateana a concesionat mare parte din mia de hectare pentru activitati agricole si ca in ultimii 14 ani, orasul vecin a  incasat astfel peste 1,5 milioane euro, bani care ar fi putut intra in bugetul Brailei. In acest context, liberalul a cerut ca autoritatile brailene sa solicite Guvernului sa dea Brailei cele 650 de ha, fiindca Galatiul nu respecta conditiile prevazute in actul normativ prin care le-a fost dat in proprietate terenul respectiv, adica sa construiasca acolo locuinte sociale.