CLM BRAILA SI-A DAT ACORDUL PENTRU CONSTRUIREA UNUI COMPLEX REZIDENTIAL IN APROPIERE DE BARIERA CALARASILOR

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat Planul de Urbanism General  (PUG) pentru construirea unui “Complex rezidential cu functiuni complementare”, ce urmeaza a fi realizat de SC DEZIMOB INVEST GROUP pe strada General Avramescu nr. 10. Mai exact, este vorba despre un teren ce a apartinut fostei fabrici PAL, situat in zona fostului depou din Bariera Calarasilor, pe care se intentioneaza construirea de locuinte, spatii comerciale (intre care vor fi si mai multe magazine de tip supermarket), spatii verzi si in functie de ce isi vor dori potentialii investitori, poate chiar un hotel si un complex spa.

Dupa cum se arata in documentatia prezentata consilierilor, “in interiorul zonei, alaturi de unele constructii existente cu certa valoare de intrebuintare, exista numeroase imobile industriale in stare avansata de degradare, lipsite de valoare, care subutilizeaza un teren extrem de pretios pentru oras, precum si cladiri realizate pentru functionarea spatiilor de productie, care sunt dificil de transformat in locuinte sau functiuni complementare locuirii, inclusiv spatii de productie actualizate la standardele actuale. Regulamentul urmareste valorificarea terenurilor de acest fel prin realizarea unor constructii noi alaturi de fondul construit deja existent, care sa permita armonia prin contrast, utilizarea unui limbaj formal si a unor materiale de constructie pe deplin contemporane”.

Suprafata de teren vizata totalizeaza 111.870 mp, din care 31.827 mp reprezinta suprafata construita. Ceea ce se propune este ca suprafata construita sa ajunga la  43.573 mp, suprafata destinata circulatiei carosabile, aleilor si parcarilor sa fie de 25.060 mp, spatiul verde si zona de recreere sa totalizeze 43.237 mp, iar numarul total de locuri de parcare (inclusiv pentru hotel si servicii) sa fie de 1.260.

Consilierul Adrian Traian (PND) a cerut scoaterea de pe ordinea de zi si amanarea discutarii proiectului respectiv pentru o sedinta urmatoare a CLM, dat fiind ca documentele au fost primite tarziu de consilieri. In plus, Traian avea dubii si asupra modului in care a fost realizata consultarea publica pe aceasta tema.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a admis ca documentele au fost trimise destul de tarziu alesilor si a cerut functionarilor din subordine sa nu se mai faca aceasta greseala. Edilul sef a dat insa asigurari ca a verificat personal actele, ca totul este perfect legal si a solicitat sa fie votat proiectul, astfel incat sa se dea un semnal investitorilor de buna credinta ca sunt sustinuti de administratia locala.

In final, consilierii au votat hotararea amintita.