COL. MOT: DE ZIUA MARINEI, VOR CRESTE CU 100% MASURILE PENTRU PREVENIREA ACTELOR DE NATURA TERORISTA, COMPARATIV CU ANUL TRECUT

Masurile luate de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila  pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Marinei vor implica, in acest an, o intensificare a actiunilor de prevenire a actelor care pot fi asimilate celor cu caracter terorist. Este anuntul facut de colonelul Vasile Mot, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean  (IJJ) Braila.

Col. Mot a precizat ca nu sunt elemente de natura a indica iminenta unor  acte cu conotatii teroriste, insa pentru orice eventualitate, se vor mari cu 100% masurile preventive in aceasta directie, comparativ cu anul trecut: “Vom actiona pentru prevenirea si combaterea manifestarilor ilegale, in primul rand a celor care aduc atingere climatului de convietuire sociala, ordinii si linistii publice, prevenirii consumului de bauturi alcoolice in locuri neautorizate, daca este cazul – nu ne dorim -, luarea masurilor legale de sanctionare sau intocmirea actelor de sesizare penala, in functie de situatie. De asemenea, ne propunem un element nou fata de anul trecut, si deja cred ca este vizibil in municipiul Braila: o serie de masuri pe care le-am adoptat impreuna cu colegii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, pentru prevenirea – deocamdata nu sunt elemente care sa ateste iminenta, dar este bine sa fim pregatiti si in acest domeniu – unor situatii de genul sau care pot fi asimilate pana la un moment dat cu actele de natura terorista. Avand in vedere ca toate aceste manifestari din perioada imediat urmatoare vor polariza foarte multe persoane pe o perioada mai mare de timp, si masurile noastre de detensionare, de prevenire a unor asemenea incidente care pot avea conotatii de natura terorista vor fi mult mai accentuate fata de aceasta perioada; fata de anul trecut, deja putem sa spunem ca avem o crestere de 100%, avand in vedere ca anul trecut nu se impunea cu necesitate o asemenea forma de protectie”.

Intrebat in ce fel va fi afectat cetateanul de rand, participant la manifestarile dedicate Zilei Marinei, de aceasta desfasurare de forte sporita, seful Jandarmeriei a explicat: “In principiu, dorim sa fim vizibili doar, fara a deranja. Scopul nostru nu este sa ingreunam desfasurarea unei activitati, ci din contra, sa facem ca activitatea respectiva sa se desfasoare in conditii cat de cat normale, de siguranta. Deci se va vedea ca suntem acolo, dar nu e cazul sa punem problema deranjului, decat in cazul in care persoanele respective vor deranja ordinea publica in jurul acestora”.