DANAILA: CE VREA ANTISTESCU ESTE O CHESTIE CORECTA, IAR DACA N-O FACE EL, PE BANII LUI, O VA FACE PRIMARIA, PE BANII EI, LA UN MOMENT DAT

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) este de parere ca oferta omului de afaceri Gheorghe Antistescu de a reamenaja pe banii lui strada Anghel Salingy, in zona in care locuieste, este una de bun simt si care respecta in totalitate Planul de Urbanism aprobat de Consiliul Local Municipal Braila. Mai mult, Danaila spune ca tot ce este prevazut in proiectul prezentat de Antistescu va trebui facut la un moment dat, pe banii Municipalitatii, inclusiv sensul giratoriu, astfel incat varianta ca aceste amenajari sa fie facute pe banii unui privat este chiar atractiva pentru Primarie, care va salva astfel niste bani publici. De asemenea, liberalul declara ca nu ar fi prima data cand o firma privata realizeaza pe banii sai o serie de lucrari pe o strada din Braila, rezolvandu-si astfel si o problema proprie, dar si o problema a comunitatii: “Tot ceea ce se va intampla acolo este public, este al Primariei, ca doar nu face Antistescu un sens giratoriu si ramane sensul lui giratoriu, acasa. El are dreptul doar sa execute niste lucrari supravegheat de Primarie, cu diriginte de santier urmarit de Primarie, cu autorizatie de constructie obtinuta de Primarie, cu inventarul si cu devizul asumat de Primarie si predate catre Primarie, in domeniul public.

Din punctul meu de vedere, mai putin conteaza cine-l face, important este ca in acea intersectie, la un moment dat, intr-un an, 2, 3, 5, 6, cand Primaria se va hotari sa amenajeze toata zona din port, va fi obligata oricum sa faca acel sens giratoriu, cu acele treceri de pietoni, cu acele zone de parcare si cu acele piste de biciclete, pentru ca ele sunt in proiect si nu ai voie sa faci alt proiect decat cel care a fost aprobat prin Planul de Urbanism Zonal (PUZ)”.

Danaila considera ca primarul Marian Dragomir (PSD) a pus proiectul lui Antistescu pe ordinea de zi a sedintei CLM din “ipocrizie”, pentru ca stia foarte bine ca ai sai colegi, consilierii municipali PSD, nu il vor aproba. Liberalul spune ca este “penibil” ca edilul sef sa initieze un proiect de hotarare, sa prezinte in documentatia aferenta motivele pentru care acel proiect este bun, dupa care, in sedinta, tot el sa se pronunte impotriva proiectului, iar colegii sai, consilierii municipali PSD, sa-l respinga, pe motiv ca nu e bun. Alexandru Danaila mai afirma ca nu este un fan Antistescu, dar aceasta chestiune pe care o propune omul de afaceri “este corecta”.

Cat priveste controversatele  barierecare ar fi urmat sa fie montate pe aleea de intrare catre malul Dunarii, consilierul liberal a comentat ca CLM putea sa aprobe proiectul de hotarare amintit, iar apoi, cand Antistescu venea dupa autorizatia de constructie, Primaria, daca nu dorea sa se faca bariere, pur si simplu nu-i dadea autorizatie pentru acestea.

“A doua varianta este sa se faca amendamentul, cum au facut consilierii PNL, pentru eliminarea barierelor, se putea vota hotararea cu acest amendament si se trimitea mai departe, sa se dea autorizatie. Dar chiar si montate bariere, sa zicem, prin absurd – ca nici eu nu sunt de acord cu aceste bariere, clar -, acele bariere erau ca acelea de pe Calea Calarasilor, daca va aduceti aminte, cu ani in urma: erau actionate de Primarie. Erau barierele acolo si Primaria, daca avea odata vreun eveniment,  o chestiune care implica mai multi pietoni in zona, ar fi putut sa le actioneze. In niciun caz Antistescu nu ar fi fost niciodata utilizatorul acelor bariere, este imposibil, e drum public”, a mai comentat Danaila.