DANAILA, CU REFERIRE LA CHIRIAC: NU STIU CUM POTI SA INCHIZI SUBIECTUL LEGAT DE MIA DE HECTARE DATA GALATIULUI. CRED CA ESTE DELASARE

Daca Romania ar avea un prim-ministru galatean, acela n-ar vrea niciodata sa indrepte nedreptatea legata de mia de hectare; acum avem avantajul ca premierul este brailean si ca atare, este momentul prefect pentru a incerca sa luam inapoi acea suprafata de teren data Galatiului, care n-a fost folosita pentru constructia de locuinte. Este opinia presedintelui PNL Braila, Alexandru Danaila, care apreciaza ca pe langa sprijinul premierului, ne putem baza si pe sustinerea ministrului Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, care in luna aprilie declara pe aceasta tema ca “este timpul ca judetul Braila si judetul Galati sa aiba o intalnire, o discutie punctuala, pe acte normative, iar daca mai este nevoie de un act normativ din partea Guvernului, suntem alaturi de dansii”.

Mai exact, este vorba despre terenul in suprafata de 1.000 ha de pe raza judetului Braila care in 2002, printr-o Hotarare de Guvern, a fost data in proprietatea municipiului Galati, pentru constructia de locuinte. Pana acum, Municipalitatea galateana a construit blocuri doar pe circa 300 de ha, iar restul a fost inchiriata pentru exploatare agricola.

Liderul PNL Braila considera ca atat timp cat terenul a fost dat Galatiului cu o destinatie clara, respectiv constructia de locuinte, suprafata care este folosita in alte scopuri trebuie revendicata de Braila: “Eu am vazut o declaratie a domnului Chiriac  (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila – n.r.) in care a spus ca pentru dansul este subiect inchis. Nu stiu cum poti sa inchizi subiectul, pentru niste sume de bani pe care ar trebui sa le incasezi. Deci din aceasta mie de ha, 350 ha vor ramane la Galati, pentru ca pe ele s-a construit, s-a facut infrastructura, din cate inteleg, iar diferenta de 650 ha ar trebui sa vina inapoi la Braila. Iar ministrul Shhaideh si-a exprimat intentia de a promova un act normativ”.

Danaila face referire la o declaratie recenta a sefului judetului Braila, care spunea ca pentru el, “este un subiect inchis chestiunea privind acele 655 de hectare de teren”, pentru ca atat timp cat suprafata respectiva este proprietatea Galatiului, “pot folosi acel teren in ce mod doresc”.

“Avand in vedere cum actioneaza cei 2 edili de la Braila, tind sa cred ca asteapta sa vina PNL la guvernare, sa dea vina pe noi, ca n-am vrut sa luam suprafata de teren inapoi. Cred ca este delasare. Sunt convins ca cei 2 secretari (al Primariei Braila si al Consiliului Judetean Braila – n.r.) si cei 2 (primarul Brailei, Marian Dragomir si presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac – n.r.) cunosc foarte bine pasii. Important este sa inceapa procedurile. Avem sedinta de Consiliu Local si de Consiliu Judetean in perioada urmatoare, este timp suficient sa fie intocmit un astfel de proiect de hotarare si ii invit sa faca acest lucru”, a mai spus liberalul.

Declaratia integrala a lui Alexandru Danaila, aici: