DANAILA: IN AFARA DE CONSILIERUL CHIRU, NU STIU ALT LIBERAL CARE ARE TEREN IN COMUNA CHISCANI. SI DACA AR AVEA, E VREO NENOROCIRE?

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca personal, nu detine niciun teren in zona lacului 2 din statiunea Lacu Sarat si nici nu cunoaste vreun liberal care are terenuri acolo.

Zilele trecute, presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca ar fi interesant sa se verifice numele celor care detin terenuri in statiunea Lacu Sarat si chiar si in zona lacului 2, pentru ca s-ar descoperi nume importante, seful judetului lasand sa se inteleaga ca ar fi vorba si despre unii liberali.

Intrebat in legatura cu acest subiect, Danaila ne-a declarat ca personal, nu are niciun teren in acea zona, iar dintre colegii sai, nu stie decat de consilierul judetean Laurentiu Chiru, care are un lot in comuna Chiscani. In orice caz, sefului PNL nu vede care ar fi problema, daca niste liberali – sau oricine altcineva – ar fi cumparat pamant in Lacu Sarat: “Or fi liberali… E posibil sa aiba vreunul dintre colegi teren acolo. Din declaratiile de avere ale consilierilor – in primul rand m-am uitat in declaratiile de avere, ca daca ar trebui sa fie undeva terenurile, la vreun liberal, ar trebui sa fie in declaratiile de avere, e cel mai simplu si logic – rezulta doar ca domnul Chiru are o suprafata de teren pe raza comunei Chiscani, lucru pe care cred ca-l stiti si dvs si nu trebuie vreo investigatie deosebita. Asta este ce pot sa va spun. Si chiar daca este, l-a cumparat, am vazut ca e trecut vanzare – cumparare, nu inteleg, e o nenorocire sa ai terenuri in proprietate? Am ajuns sa fim blamati, daca e vreunul care are terenuri in proprietate?

Noi nu vrem sa verificam proprietatile celor de la PSD, care sunt pe numele lor sau pe diferite firme cu actionariat si asa mai departe…

Sunt zone cu sute de proprietari. Daca din sute de proprietari, tu ajungi sa ai un lot – 1 ha, 2, 3, 5, 10 ha – , din sute de proprietari, esti si tu unul dintre acele sute de proprietari”.

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) a completat, sustinand ca si in zona lacului 2 sunt sute de proprietari, pentru ca s-au dat acolo loturi de teren pentru a se construi case, ca o extindere a satului Lacu Sarat: “Daca va uitati, tot ce este in spatele caselor, pe partea stanga, cum va duceti catre Buzau, tot, acolo, e faramitat, numai ca sa se construiasca case, pana in buza lacului”.