DANAILA: MODUL IN CARE PRESEDINTELE CHIRIAC TRATEAZA PROBLEMELE DIN SPITALUL JUDETEAN ESTE O BATAIE DE JOC

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, este de parere ca glumele presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), pe tema puricilor existenti in Spitalul Judetean sunt de-a dreptul deplasate si reprezinta o bataie de joc la adresa cetatenilor. Danaila face referire la faptul ca presedintele CJ a comentat recent ca nu este chiar asa o mare tragedie ca sunt purici in spital si cel mai probabil, acestia sunt adusi de rudele pacientilor, care au acasa caini sau pisici. In plus, Chiriac a spus razand ca si sotia lui i-a spus zile trecute ca au purici in casa, ca argument ca o chestiune de genul acesta nu e mare lucru.

In ceea ce-l priveste, liderul liberal considera ca un presedinte responsabil nu poate da astfel de raspunsuri la o problema atat de serioasa: Cine ar trebui sa ia masuri? Asta este o intrebare retorica, <<cine ar trebui sa ia masuri?>>. Este clar ca ar trebui sa ia conducerea Spitalului Judetean, pentru ca este in curtea lor, ei administreaza, ei exploateaza cladirile, ei sunt obligati sa faca toate dezinfectarile necesare, tot ce inseamna sterilizarea aparaturii de acolo si asa mai departe; deci sunt chestiuni care tin de ei. Dar modul in care presedintele Consiliului Judetean intelege sa glumeasca pe tema acestor purici mi se pare o chestie extrem de sensibila.

Daca sunt purici sau nu, eu n-am de unde sa stiu astazi, pentru ca nu fac parte din conducerea Spitalul Judetean, nici din Consiliul de Administratie, iar informatiile ne sunt furnizate la un anumit timp dupa ce solicitam in scris aceste informatii. Dar vreau sa va spun ca modul in care presedintele CJ  trateaza problema spitalului si toate problemele care apar in spital, in toate domeniile de activitate pe care le pastoreste CJ-ul, este o bataie de joc. Isi bate joc de noi! Incearca sa ne vorbeasca in gluma despre purici, despre faptul ca fiecare are purici acasa, ca ii luam de la cainii de pe strada. Pai daca nu ar mai fi caini pe strada, nu s-ar mai imprastia purici! Eu cred ca fiecare detinator de animal, intr-un fel sau altul, evita… sunt tot felul de tratamente care evita raspandirea puricilor prin casa.

Deci nu trebuie sa glumim cu chestiuni de genul asta si nu trebuie luat in deradere un lucru extrem de important, care tine de sanatatea populatiei. Astea sunt lucruri care trebuie tratate serios si care trebuie rezolvate. Si daca s-a constatat o chestiune de genul asta, ea trebuie rezolvata in cel mai scurt timp. Daca dupa o saptamana de cand a fost semnalata prima data o astfel de chestiune, presedintele CJ inca nu si-a format o parere, inca nu a aflat de subiectul respectiv sau nu are o solutie, inseamna ca nu-l intereseaza chestiunile care tin de braileni si de Braila”.

Precizam ca zilele trecute, managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu, a declarat ca s-au gasit la subsolul spitalul niste pisici, care erau sursa puricilor,  ca animalele au fost scoase de acolo, dupa care s-a facut deratizare si dezinfectie si astfel, s-a rezolvat problema.