DANAILA: NU TREBUIE SA EXISTE PRESIUNE, AMENINTARI, SANTAJ IN CJ BRAILA SI IN ADMINISTRATIE, IN GENERAL

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, declara ca a discutat cu presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) si a fost asigurat ca social-democratii vor aproba la urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean proiectul privind finantarea unei investitii in comuna Salcia Tudor, ce a fost respins la sedinta  anterioara. Chiriac nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca PSD-ul a votat impotriva acelei finantari pentru Salcia Tudor (comuna condusa de un primar liberal) drept pedeapsa pentru faptul ca alesii PNL au facut sa pice un alt proiect, ce viza insusirea inventarului actualizat al domeniului public.

Danaila este insa convins ca la sedinta urmatoare a CJ Braila, se va repune in discutie proiectul, iar Salcia Tudor va primi finantarea: “Din discutiile pe care le-am purtat cu domnul Chiriac a inteles, in final, ca blocarea investitiilor in judet nu este o solutie pentru a determina sau a forta anumiti consilieri sa voteze intr-un anumit fel. La prima sedinta ordinara a CJ Braila, pe ordinea de zi va fi introdus si proiectul de la Salcia Tudor. Pentru ca este o investitie care trebuie facuta, la fel cum sunt toate investitiile pe care Consiliul Judetean le sprijina in acest judet. Eu zic ca nu vor mai fi probleme la momentul asta. Cred ca lucrurile au fost clarificate.

Sunt probleme acolo, constructorul asteapta banii, iar domnul primar incearca sa il determine pe constructorul respectiv sa nu inchida santierul, ca despre asta era vorba”.

Intrebat daca nu i se pare ca este o comportare copilareasca ceea ce se intampla in CJ cand consilierii isi pica unii, altora, proiectele, drept pedeapsa pentru un vot dat anterior, Danaila a comentat: “Nu pot sa ma pronunt, ca eu sunt cel mai tanar din CJ, nu stiu daca e cineva mai tanar ca mine, deci imi este greu sa discut in termenii astia. Eu discut in termeni de oportunitate si ce ar trebui sa facem in CJ si in primul rand, in administratie. Nu trebuie sa existe presiune, amenintari, santaj si asa mai departe. I-am transmis chestiunea asta domnului Chiriac si cred ca a inteles pana la momentul asta”.