DANAILA: PREMIERUL TUDOSE ESTE SANSA NOASTRA SA REPARAM PREJUDICIUL ISTORIC LEGAT DE MIA DE HECTARE DATA GALATIULUI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca in ultimii 15 ani, n-a existat niciodata o sansa mai mare ca acum, de a indrepta “prejudiciul istoric” legat din cele 1.000 de hectare de pe raza judetului Braila, care au fost date Municipalitatii galatene, pentru constructia de locuinte. Danaila a explicat ca sansa aceasta unica este data de faptul ca un brailean – in speta, Mihai Tudose – este premier.

Liderul liberal spune ca de aceea a si insistat in ultima perioada, ca autoritatile brailene sa sesizeze oficial Guvernului faptul ca Municipalitatea galateana exploateaza in scop agricol terenul care i s-a dat cu o destinatie foarte clara: constructia de  locuinte sociale pentru tineri. Danaila spune ca acum, autoitatile brailene au sansa ca in fruntea Guvernului este un om care cunoaste foarte bine situatia si care este dispus sa accepte argumentele lor, precum si dovezile care indica foarte clar faptul ca Galatiul nu a respectat prevederile HG 512/2002, prin care i s-a dat in proprietate si administrare acel teren.

Presedintele PNL explica in acest fel faptul ca pana acum, cat PNL a fost la guvernare, el nu a facut astfel de demersuri insistente, sugerand ca galatenii aveau mai multa influenta politica la nivel national, decat politicienii din Braila: “Este pentru prima data in istoria postdecembrista cand un reprezentant din Braila, indiferent din ce partid ar fi, ocupa functia de prim ministru al Romaniei. Una este cand esti ministru, cand ai sprijin guvernamental, secretar de stat au altceva, si alta este cand esti prim ministru. Diferenta, la primul ministru, este la fel ca la primar si presedintele CJ: face ordinea de zi a sedintelor. Nu trebuie sa mearga cu proiectul respectiv la niciun prim ministru care va tine cont, probabil, si de doleantele celor de la Galati; face ordinea de zi. Asta este momentul pentru care noi astazi propunem acest proiect – si am vazut ce cei de la PSD sunt de acord. Au ocazia sa faca cum cred ei ca este mai bine pentru indreptarea acestui prejudiciu istoric, a acestei nedreptati”.