DANAILA: STRAPUNGEREA DE LA SPITALUL JUDETEAN NU S-A REALIZAT. AM VERIFICAT, E UN PERETE DE BETON DE LA SUBSOL SI PANA LA ETAJUL IV

Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila, sustine ca strapungerea care trebuia facuta la Spitalul Judetean si care a produs atatea probleme nu este inca facuta, desi presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a declarat in repetate randuri ca aceasta a fost realizata.

Danaila a afirmat astazi ca s-a convins personal ca nu a fost facuta strapungerea, fiindca zilele trecute a vizitat investitiile blocate de ani de zile de la spital: “Trecerea dintr-un corp in altul al cladirii nu este facuta – deci asta ca sa avem o chestiune lamurita, ca am mai discutat despre ea. Spargerea zidului nu a fost realizata de nimeni, astazi este un perete de beton intre cele 2 cladiri si nu se poate trece dintr-una in alta. Am fost acolo, m-am dus la fiecare etaj, de la subosol pana la etajul IV este un zid de beton”.

Liberalul considera ca nu este in regula ca actuala conducere CJ sa nu gaseasca solutii pentru ca investitiile blocate de ani de zile, din cauza unui litigiu in instanta, sa nu fie preluate si date in functiune, in conditiile in care procesul respectiv poate sa mai dureze ani buni, de acum inainte.

Danaila a propus deja o varianta care, in opinia sa, ar rezolva problema noilor sectii de Cardiologie si Pediatrie – cladirea in care se afla acestea fiind finalizata in proportie de 98% – si urmeaza ca saptamana viitoare, aceasta sa fie discutata cu avocatii CJ. Liderul PNL a precizat astazi ca daca va constata ca presedintele Chiriac nu face pasi concreti si rapizi in acest sens, va initia personal un proiect de hotarare a CJ, pe tema respectiva: “Sectia respectiva  (Cardiologie si Pediatrie – n.r.) arata destul de bine, mult mai bine decat arata spitalul in sine, deci este pacat ca nu este folosita, ca este lasata in paragina, toate aparatele au iesit din garantie, tot ceea ce se va folosi acolo, n-au fost folosite, n-au fost puse in functiune si nu se stie ce se va intampla cu ele.

Saloanele, din punctul meu de vedere, cred ca sunt la standarde de care ar trebui sa beneficieze si pacientii din Braila, pentru ca asta este o problema foarte mare. Pot exista discutii legate de functionarea cladirii, de numarul de paturi; daca astazi nu este facuta strapungerea respectiva, inseamna ca nu vom putea monta numarul maxim de paturi in saloanele respective, pentru ca se face un scenariu la incediu, daca se poate evacua intr-un timp scurt. Dar chiar si asa, cu un numar redus de paturi, pana cand CJ va rezolva problema, cred ca aceasta sectie ar trebui sa functioneze si toata lumea ar trebui sa faca tot ceea ce poate, pentru a da in folosinta aceasta sectie.

Se poate face un culoar exterior de conectare a celor 2 cladiri, care este o lucrare simpla – a fost si contructorul prezent acolo, ne-a spus ca din punct de vedere tehnic, se poate realiza acest coridor de legatura intre cele 2 cladiri foarte simplu.

Dupa sedinta de saptamana viitoare vom anunta care este planul pana la momentul exploatarii efective a cladirii, astfel incat sa nu mai existe niciun fel de discutii. Eu voi astepta pana saptamana vitoare si daca nu vom reusi sa transam aceasta chestiune la nivel de executiv, vom merge cu problema in CJ si sunt convins ca toti consilierii vor fi de acord cu demararea unor proceduri pentru lucrarile de acolo, pentru ca astazi suntem intr-o situatie cel putin hilara: vrem cu totii, dar nu facem nimic”.