“DISTRACTIE” ZGOMOTOASA, PE STRADA LUI ANTISTESCU

Propunerea omului de afaceri brailean Gheorghe Antistescu, de a amenaja pe banii lui portiunea de strada pe care locuieste, a provocat vii discutii pe retelele de socializare. Mai concret, Antistescu s-a oferit ca pe banii firmei sale, “Romnav”, sa realizeze o serie de lucrari pentru “ameliorarea spatiului public” pe portiunea din strada Anghel Saligny situata intre str. Imparatul Traian si str. Danubiului. Proiectul care a fost prezentat de Antistescu in Consiliul Local Municipal, spre aprobare, prevedea ca pe portiunea de strada amintita, de circa 300 de metri, sa amenajeze, printre altele, 6 treceri de pietoni, 7 seturi de limitatoare de viteza, un sens giratoriu si sa se monteze si bariere.

La prima vedere, pare un numar extrem de mare de treceri de pietoni si limitatoare de viteza, pentru numai 300 metri de strada, insa scopul acestora – ca si al barierelor – era sa se descurajeze orice tentativa de a se mai desfasura in zona curse ilegale de masini, pe timpul noptii. Antistescu si familia sa, ca si alti locatari din zona, sunt exasperati de zgomotul infernal produs de tinerii care se aduna in zona si se intrec sau isi tureaza motoarele la maximum, doar de dragul distractiei. Fiindca nu are liniste noaptea, omul de afaceri este dispus sa investeasca banii proprii, pentru a amenaja strada in asa fel, incat cursele de masini sa devina imposibile in zona respectiva.

Consilierii municipali au apreciat insa ca intentia lui Antisescu de a limita accesul masinilor in zona, prin bariere, precum si cea de a limita viteza pe strada respectiva, depasesc cadrul legal, dat fiind ca numai Politia Rutiera poate lua astfel masuri si ca atare, au respins oferta acestuia.

In plus, multi dintre braileni care au facut comentarii pe retele de socializare s-au aratat indignati de faptul ca Antistescu incearca sa-si asigure linistea pe timpul zilei, dar si al noptii, sub pretextul “ameliorarii spatiului public” si au comentat si ca in alte zone ale orasului zgomotul stradal este infernal, dar nimeni altcineva nu a venit cu pretentia de a monta limitatoare de viteza pe strada sa si de a pune si bariere.

Pe de alta parte, o braileanca a postat zilele trecute o filmare  (vezi video) facuta in zona respectiva pe timpul zilei, pentru a ilustra cam ce inseamna, ca nivel de zgomot, “distractia” unor soferi. “Cam asta se intampla de muuuulte ori pe zi / noapte in sensul giratoriu de pe Danubiu! Dacă interesează pe cineva … zic și eu!“, a comentat braileanca respectiva.