DOGARESCU: DACA NI SE BLOCHEAZA PROIECTUL DIN LACU SARAT, O SA INCERCAM SA VEDEM CE CAI DE ATAC IN INSTANTA AVEM

Omul de afaceri Vasile Dogarescu este de parere ca avand in vedere valoarea investitiei pe care este dispus sa o realizeze in statiunea Lacu Sarat – respectiv 7 milioane euro -, Consiliul local Chiscani ar fi putut sa-i concesioneze terenuri in zona gratis, nu la pretul de 30 bani/mp/luna, pe care unii oricum il considera derizoriu. Dogarescu spune ca in conditiile in care in ultimii 20 de ani nu a venit niciun investitor care sa faca ceva in statiunea Lacu Sarat, ar fi normal ca proiectele sale, ce tin de modernizarea unui hotel si de constructia unei baze de tratament de 4 stele in zona, sa fie sustinute de autoritati, nu sa fie criticate si sa se lanseze public acuzatii legate de pretinse ilegalitati.

Omul de afaceri a precizat nu exclude sa se ajunga chiar si in instanta, daca Prefectura va decide ca sunt ilegale hotararile de Consiliu Local prin care i s-au atribuit terenurile in statiune, in vederea realizarii investitiei amintite: “Probabil ca daca va fi nevoie, vom ajunge intr-o instanta judecatoreasca care va stabili daca s-a incalcat sau nu legea. Daca s-a incalcat, este OK, respectam deciziile, daca s-au respectat toate actele normative…”.

Intrebat daca ceea ce vrea sa spuna este ca firma sa va da in judecata Prefectura, in cazul in care i se va bloca investitia, Dogarescu ne-a declarat initial ca nu la asta se referea: “Ar trebui sa stiti ca noi nu avem calitate procesuala. Deci nu noi… Noi n-avem niciun fel de treaba…”.

“Dar cine va ataca in instanta?”

“Deci procedura: daca Prefectura va da un aviz negativ vizavi de legalitatea acestor hotarari, Consiliul Local va fi suveran si el va face acest lucru”

“Dar n-aveti de unde sa stiti ca va da in judecata Consiliul Local… Sau stiti?”

“A, nu…”
“Ati spus ca se va ajunge in instanta si atunci am dedus ca v-ati referit la faptul ca dvs veti actiona in instanta, ca n-aveti de unde sa stiti ce va face Consiliul Local.”

“Deci Consiliul Local va avea … sa atace sau sa nu atace aceste hotarari. Dar probabil va trebui si o instanta judecatoreasca sa-si spuna cuvantul.”

“Adica probabil ca va hotari Consiliul Local sa atace in instanta, asta vreti sa spuneti?”

“Sau daca nu, o sa incercam sa vedem ce cai de atac avem noi. Daca noi vom fi lezati de anumite drepturi, da, pentru ca pana la momentul asta sunt foarte multi bani cheltuiti pe partea de proiectare. Deci noi avem o echipa de 10 proiectati care au dus proiectul in faza finala. Ei si-au predat proiectul si si-au luat banii”.

(foto – cum ar trebui sa arate hotelul din Lacu Sarat, dupa modernizare)

Declaratia integrala a lui Vasile Dogarescu pe aceasta tema, aici: