DOGARESCU: DACA NU OBTINEM TERENUL DE LANGA LAC, IN LOC DE BAZA DE TRATAMENT, FACEM CENTRU SPA

Omul de afaceri Vasile Dogarescu crede ca nu ar trebui sa existe niciun fel de comentarii asupra faptului ca i s-a concesionat recent, prin atribuire directa, terenul aflat langa cel pe care se afla hotelul pe care-l detine in statiunea Lacu Sarat, si pe care intentioneaza sa faca o extindere a constructiei, in ideea realizarii unei baze de tratament de 4 stele. Dogarescu spune ca in calitate de proprietar al hotelului, are drept de preemptiune asupra acelui teren, iar faptul ca vrea sa investeasca intr-un obiectiv de interes pentru intreaga statiune este un un punct in favoarea sa. In plus, dupa cum afirma acesta, nu exista cale de acces catre terenul care i s-a atribuit recent, decat pe terenul pe care-l are deja, astfel incat ar fi fost complicat daca ar fi luat altcineva acel lot. In acest context, omul de afaceri nu are mari emotii legate de legalitatea hotararii Consiliului Local Chiscani prin care i se concesioneaza prin atribuire directa acest prim teren.

El spune ca in cazul in care Prefectura Braila va contesta legalitatea celei de-a doua hotarari de Consiliu Local, prin care i s-a concesionat, in aceeasi zi, un al doilea teren, pe malul lacului, pe care urma sa construiasca o statie de pompare, atunci nu va mai putea sa mai faca o baza de tratament, ci doar un simplu centru SPA: “Se poate face un centru SPA, se poate face altceva decat aceasta baza de tratament. Constructia n-are nimic, deci constructia o facem, dar in loc de bai cu apa sarata, de impachetari cu namol, vom face un centru SPA la 4 stele. Si atunci zic eu ca n-ar fi corect pentru oamenii din Braila si jurul Brailei, sa nu se bucure de aceasta resursa naturala. Pentru ca asta ar trebui sa fie punctul de atractie.

Dar noi avem, ca si varianta alternativa,  in cazul in care, din diferite motive, nu obtinem al doilea teren, sa transformam aceasta baza intr-un centru SPA”.