DOGARESCU, DESPRE AFACEREA CU TERENURI DIN STATIUNEA LACU SARAT: PE MINE NU M-A INTERESAT NICI PRETUL, NICI MODUL DE ATRIBUIRE A ACESTOR TERENURI

Omul de afaceri Vasile Dogarescu (PNL) sustine ca are de gand sa faca investitii totale de circa 7 milioane de euro in statiunea Lacu Sarat, sa creeze circa 100 de noi locuri de munca si sa aduca in 3 ani aproximativ 10.000 de turisti in baza de tratament de 4 stele pe care urmeaza sa o construiasca acolo. In acest context, el apreciaza ca de fapt, Consiliul Local din comuna Chiscani nu i-a facut vreo favoare prin faptul ca i-a concesionat doua loturi de teren prin atribuire directa, fara licitatie, la un pret de circa 30 bani/mp/luna.

Dogarescu a declarat astazi ca prin investitiile pe care le va face pe cele doua loturi de teren – ce insumeaza circa 13.000 mp – va contribui la intrunirea conditiilor ca statiunea sa devina una de interes national, in loc sa ramana de interes judetean, cum este clasificata acum.

Omul de afaceri si-a prezentat astazi intentiile in legatura cu aceste terenuri, in urma discutiilor aparute in ultima vreme in spatiul public cu privire la faptul ca a obtinut terenurile respective fara licitatie publica si la un pret derizoriu, unii politicieni locali banuind existenta unor ilegalitati in modul in care CL Chiscani a facut atribuirea, iar altii spunand ca “ori este vorba despre o necunoastere a legii din partea celor din Chiscani, ori de o mare fratie imobiliara” si vorbind despre “tunul imobiliar Lacu-Sarat”.

Dogarescu a explicat astazi ca pe cele 2 terenuri concesionate in statiunea Lacu Sarat va realiza 3 investitii. Primul proiect ar fi reabilitarea si modernizarea hotelul cumparat de Dogarescu – fostul hotel de 2 stele “Diana” – situat langa caminul de batrani din statiune, la care se lucreaza deja, valoarea investitiei fiind de 1 milion de euro. Aceasta lucrare ar urma fi gata la 30 decembrie 2017. Al doilea proiect vizeaza construirea unei extinderi a hotelului, care ar urma sa cuprinda partea de receptie si 2 restaurante, sali de conferinte si baza de tratament cu o capacitate de 500 de locuri, iar la etaj vor fi alte locuri de cazare. Dogarescu spera sa inceapa lucrarile in jurul datei de 15 august.   Al treilea proiect vizeaza construirea unei statii de captare si pompare a apei, la care lucrarile ar urma sa inceapa in luna noiembrie 2017 si sa fie finalizate la sfarsitul lunii mai 2018, aceasta ultima investitie fiind de 1 milion de euro.

Dogarescu a explicat ca in total, investitia va fi de circa 7 milioane euro si ca primele doua proiecte vor fi construite pe terenul de langa hotel, iar cel de-al treilea, pe lotul primit pe malul lacului.

Omul de afaceri a mai spus ca ”primele discutii au fost in Consiliul Local Chiscani, ei au crezut ca exista o oportunitate sa poata sa vina in sprijinul investitiei noastre si mai departe, ei au procedat la emiterea a doua hotarari si aceste hotarari, din punctul lor, de vedere sunt legale. La pret exista o expertiza la motivarea acestor hotarari, exista un expert care si-a asumat aceasta expertiza. Pe mine nu m-a interesat nici pretul, nici modul de atribuire a acestor doua terenuri. A fost o expertiza unde s-a stabilit un pret si ala l-au trecut in documente.

In final, noi vom crea minim 100 de locuri de munca in aceste 3 locatii noi, netinand cont de sezon si de anumite evenimente care vor aparea – si atunci probabil vor fi oameni mai multi. Ne-am propus ca gradul de ocupare de 100% sa poata sa intervina dupa primii 3 ani de functionare. Vom avea posibilitatea sa aducem in baza de tratament zilnic 500 de oameni, din care 300 sa-i cazam si 200 sa facem tratamentul ambulatoriu. Dupa un calcul estimat de noi, cred ca vom putea sa ajungem in al treilea an la 10.000 de turisti in baza si in toate facilitatile pe care le avem”.

Cum ar trebui sa arate hotelul si baza de tratament ale lui Dogarescu la finalul investitiei, vedeti aici: