DOGARESCU: NICIUNUL DINTRE TERENURILE CONCESIONATE IN STATIUNEA LACU SARAT N-A FOST SCOS LA LICITATIE, IAR PRETURILE SUNT SIMILARE CELOR CARE MI S-AU CERUT MIE

Omul de afaceri Vasile Dogarescu considera ca firesc ar fi fost sa fie sustinut, si nu sa fie amenintat cu DNA, in conditiile in care vrea sa faca o investitie de circa 7 milioane de euro in statiunea Lacu Sarat. Dogarescu este de parere ca atat timp cat specialistii din Primaria Chiscani si-au dat girul pentru legalitatea hotararilor Consiliului Local  prin care i s-au atribuit direct doua terenuri in statiunea Lacu Sarat, la pretul de 30 bani/mp/luna, nu sunt motive sa apara acuzatii privind pretinse ilegalitati.

Omul de afaceri nu intelege suspiciunile si amenintarile cu sesizarea DNA din ultimele zile, legate de cele doua hotarari ale CL Chiscani, pe tema celor doua terenuri, in conditiile in care pana acum, investitorii nu prea au dat buzna nici in Braila si nici in Lacu Sarat: “Unde vedem investitorii astia cu multi bani si cu intentii bune pentru a crea locuri de munca, pentru a plati taxe si impozite? Unde sunt? Ce-au facut in statiunea aia, ca daca ne ducem acolo, plangi cu vorbe! A aparut unul… <<Dar de ce Dogarescu si nu X-lescu?>>. N-am nicio problema! Poate sa spuna ce vor ei, dar daca eu am un proiect corect, un proiect care poate sa fie finantat si realizat, inseamna ca eu am un atu in fata la multi.

Sa ma suspecteze cineva ca eu m-am dus si am vorbit cu nu stiu cine, ca am vorbit cu un consilier… Nivelul nostru de a face afaceri astazi este altul!”.

Dogarescu a mai spus ca nivelul sau “nu este de a ciupi, ci de a investi”, iar pretul la inchirierea terenului din statiune “este ultimul lucru pe care l-ar fi luat in calcul”. De altfel, el a declarat astazi ca n-ar avea nicio problema daca CL Chiscani ar reveni asupra pretului initial si l-ar majora.

Pe de alta parte, Vasile Dogarescu a afirmat ca nu stie de ce se face atata caz de faptul ca i s-au  atribuit direct cele doua terenuri, si nu s-a facut licitatie publica, in conditiile in care “niciunul dintre terenurile din Lacu Sarat nu a fost scos la licitatie” si toate contractele de concesiune care sunt deja incheiate pentru diverse loturi din zona sunt facute la preturi similare cu cele ce i s-au cerut lui.