DOMNULE PRIMAR DRAGOMIR, NU POTI SA JOCI LA NESFARSIT LA CACEALMA! LA SFARSITUL MANDATULUI VA TREBUI SA-TI ARATI CARTILE!

Domnule primar Marian Dragomir, nu mai suport sa te aud spunandu-ne ce nu poti face si de ce nu poti face! Vreau sa te aud spunandu-ne ca poti face si cum poti face, dupa care sa te vad facand.

Te-am ascultat in campanie jurand pe rosu ca se poate face si stii cum se poate face, iar acum te aud spunand exact invers.

Intr-un an de zile, adica in primul sfert de mandat, te-am auzit explicandu-ne de ce nu poti repara strazile si promitand ca din 2017, vei putea sa le repari. A trecut jumatate din anul 2017 si s-au reparat de mai multe ori gropile de pe arterele care fusesera deja reabilitate din centru, iar acum se lucreaza la drumul spre bac si se pun resturi de borduri pe un trotuar din cartierul Obor. Nu sunt specialist in amenajari urbane si nici in constructii, dar cand zeci (poate sute) de strazi din municipiul Braila sunt pline de gropi, bordura unui trotuar din Obor era o lucrare prioritara?!

Te-am auzit explicand de ce nu poti grabi constructorul care lucreaza la misto la reabilitarea Caii Galati si mai apoi, ca stii cum poti grabi constructorul. Ramane de vazut…

Te-am auzit spunand de ce nu poti aduna cainii de pe strazi, de ce nu poti construi un adapost nou pentru maidanezi, de ce nu poti inchiria un spatiu pentru a amenaja un adapost.

Te-am auzit spunand de ce nu se poate trece rapid la colectarea selectiva a gunoiului, apoi te-am auzit promitand ca o sa se treaca in scurt timp la colectarea selectiva a gunoiului si te-am auzit, ieri, recunoscand ca nu poti sa determini firmele de salubritate – pe care Primaria le plateste cu bani grei – sa faca o colectare selectiva a gunoiului la modul serios, nu ici si colo. Si tot ieri te-am auzit exprimandu-ti speranta ca la un moment dat, in viitor, cand va face Consiliul Judetean bla…bla…bla… si se va lucra cu un operator unic, cu ajutorul lui Dumnezeu, o sa se schimbe radical situatia privind colectarea gunoiului.

Cele mai multe dintre explicatiile tale acuza legislatia, care nu-ti permite sa faci aia si aia si aia si aia si aia si aia si aia si aia si aia si aia si aia si aia si aia. In caz ca n-ai aflat, Guvernul este PSD si PSD are majoritatea si in Parlamentul care face legile. Deci sunt colegii tai de partid, e partidul tau!

Ai aruncat pe umerii brailenilor “povara” – expresia iti apartine – penalizarii pe care trebuia sa o plateasca Primaria, pentru ca de ani de zile n-a pus la punct colectarea selectiva a gunoiului. O sa spui ca nu e vina ta, ca sunt lucruri care nu s-au facut inainte de mandatul tau. Da, s-a intamplat cand primar era Aurel Simionescu (PSD), colegul tau de partid. O sa spui ca nu depindea numai de Primarie, ci tinea si de Consiliul Judetean. Da, iar Consiliul Judetean era condus de un presedinte PSD. Vei spune ca nu tinea numai de CJ, ci si de niste acte normative de la nivel national. Da, si revenim la Guvernul PSD si Parlamentul in care majoritatea era detinuta de PSD. Si scuteste-ma de vrajeala cu Ciolos, ca nu tine!

Sa vii acum sa te lauzi ca Mihai Tudose al tau a suspendat taxa de mediu, dupa care sa ma anunti senin ca eu si toti ceilalti braileni trebuie sa platim in continuare taxa de salubritate majorata (din cauza acestei taxe de mediu), ca  “asa e legea”, mi se pare mai mult decat o bataie de joc. Legea o faceti si o modificati (dupa cum aveti chef) voi, PSD! Si cand aveti interes personal, se poate de pe o zi pe alta.

Domnule primar Marian Dragomir, ti-am spus la inceputul mandatului ca in opinia mea, daca iti joci bine cartile, cel de-al doilea mandat iti este asigurat.

Acum, dupa un an, iti spun ca, in opinia mea, nu-ti joci bine cartile. Si poate ca peste 3 ani, la alegeri, vei fi reales, pentru ca PSD inca mai controleaza acest judet (inclusiv municipiul).

Daca pentru tine important este doar sa fii primar, doar sa detii acesta functie, asta e. Dar daca vrei ca numele tau, numele primarului Marian Dragomir, sa insemne ceva peste timp, daca te intereseaza sa faci diferenta in acest oras, nu-ti joci bine cartile. Da, punctezi din cand in cand, dar in jocuri cu miza minora; cand e vorba de “jocuri” de interes major pentru comunitate, parerea din ce in ce mai multor braileni este ca joci la cacealma.

E important sa vorbesti bine – si ai acest avantaj, in comparatie cu alti “jucatori” de la masa politicii locale -,  dar cand e vorba sa-ti arati cartile, nu ai mare lucru a arata. Iar la finalul mandatului, opozitia va plati sec si va trebui sa-ti arati cartile. Nu te baza pe o pereche de optari (culturali), daca vrei sa faci diferenta!

Este trist sa constati ca acum, la 27 de ani de la (hai sa-i spunem) Revolutie, multi cetateni cred ca dincolo de toate pacatele lui, tot Anton Lungu a fost cel mai gospodar primar al Brailei…