DRAGHINCESCU: IL INTREB PE DANAILA, CARE NU MAI DOARME NOAPTEA DIN CAUZA LUI TUDOSE, DE CE NU L-A INTERESAT MIA DE HECTARE CAND A GUVERNAT PNL?

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) crede ca daca tot ducea grija celor 1.000 de hectare de pe raza judetului Braila care au fost date Municipalitatii galatene, pentru constructia de locuinte, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, ar fi trebuit sa incerce sa rezolve problema in acei ani in care liberalii se aflau la guvernare, nu sa astepte pana acum, ca sa someze Guvernul Mihai Tudose (PSD) sa indrepte lucrurile.

Draghincescu sustine ca in mod eronat se vorbeste despre faptul ca Galatiul ar avea in proprietate acel teren, fiindca Municipalitatea din orasul vecin are cele 1.000 de ha doar in administrare, insa adevarul este ca daca

daca nu-l luau galatenii, si acum acea suprafata ar fi parloaga: “S-a luat in administrare pentru ca era nevoie, inteleg, de catre o autoritate care avea ce sa faca cu ea, pentru ca pana s-o ia galatenii… mie imi pare rau ca nu mai este la Braila, dar daca n-o luau galatenii, erau parloaga cele 1.000 de ha; acum, de bine, de rau, sunt niste constructii.

Cu siguranta, la un moment dat, mia de hectare va reveni in administrarea judetului Braila. Dar il intreb pe domnul Danaila, care nu mai doarme noaptea din cauza lui Tudose,  de ce timp de 12 ani, cat a condus PNL – 4 ani Tariceanu si 8 ani, Boc -, nu s-a ocupat sa aduca mia de hectare inapoi, ca doar sunt din 2002 acolo. Ar fi trebuit sa ia atitudine”.

Precizam ca prin HG 512/2002, suprafata de teren de 1.000 ha de pe raza judetului Braila a fost trecuta din proprietatea privata a statului si administrarea Agentiei Domeniilor Statului, in proprietatea publica a municipiului Galati si administrarea Consiliului Local Municipal Galati, pentru constructii de locuinte si utilitati sociale.