DRAGOMIR: AM PRIMIT BANI PRIN PNDL PENTRU REABILITAREA SI LARGIREA LA 4 BENZI A SOSELEI FOCSANI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a anuntat astazi ca Municipalitatii i-au fost alocate fonduri prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru reabilitarea Soselei Focsani.

Dragomir a facut acest anunt in cadrul unei conferinte de presa la care a participat o delegatie de oficiali turci de inalt nivel, cu care edilul sef a discutat despre posibilitatile de colaborare in plan economic. Primarul i-a avut ca oaspeti pe Excelenta Sa Koray Ertas, ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Excelenta Sa Ali Bozcaliskan, consul general al Consulatului Republicii Turcia la Constanta, Murat Demiray, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania.

Edilul sef a fost destul de retinut in a divulga continutul concret al discutiilor, explicand ca prefera sa faca publice mai multe amanunte dupa ce se vor semna documentele legate de acele proiecte comune: “Prezenta atat a domnului ambasador, cat si a domnului consul, marcheaza continuarea unor relatii economice pe care Braila le are cu comunitatea oamenilor de afaceri turci si deschiderea pe care noi o avem. Sa nu uitam faptul ca ne-am infratit de curand cu Besiktas, iar acest lucru nu trebuie sa se rezume doar la relatii culturale, ci sa insemne pentru noi si dezvoltarea unor relatii de afaceri. Discutiile despre o posibila investitie se vor finaliza cred ca anul acesta, cand o sa va facem o surpriza, cum a fost si in cazul centrului comercial <<Armonia>>. Mai multe detalii despre discutiile de afaceri pe care le-am avut astazi o sa va dau atunci cand vom avea si niste documente semnate efectiv”.

Dragomir a precizat ca in acest prim an de mandat a incercat sa dovedeasca investitorilor autohtoni, dar si straini, ca Municipalitatea braileana este un partener serios, dispus sa ofere facilitati celor care ajuta la dezvoltarea Brailei si care se tine de cuvant: “Am promis companiei din China care a venit si a cumparat centrul comercial <<Armonia>> ca ne vom preocupa, ca si o garantie a noastra pentru sustinerea investitiei, de infrastructura si respectiv de renovarea si de reabilitarea strazii Focsani. Daca ati urmarit alocarile de fonduri pe PNDL de ieri, Primaria municipiului Braila a primit finantarea necesara nu doar reabilitarii acestui tronson de strada, dar si largirii lui de la 2 la 4 benzi, intr-o finantare de peste 90% cu fonduri de la Guvernul Romaniei, pe PNDL. Este un lucru care ne ajuta pe noi ca sa dovedim tuturor investitorilor care au venit deja in Braila si celor care vin in viitor, ca transformam promisiunile de la inceputul investitiei in fapte concrete, pe perioada de derulare a acestei investitii. Acum urmeaza sa semnam si contractul de finantare si sa trecem efectiv la realizarea lucrarii, dupa ce vom avea si licitatia finalizata”.