DRAGOMIR: CRED CA MINISTERUL EDUCATIEI VA DA AVIZ FAVORABIL PENTRU TRANSFORMAREA CLADIRII FOSTEI SCOLI “SPIRU HARET” IN SEDIU DE PARCHETE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a ajuns la concluzia ca ideea de a oferi parcarea din spatele Palatului Agriculturii ca teren pentru constructia unei noi cladiri, care sa fie sediul unor Parchete, nu a fost cea mai fericita. El a admis astazi ca terenul de 940 mp din strada Plevna nr. 2 care a fost dat de fostul CLM Braila in administrarea Ministerului Justitiei, pentru constructia unui imobil care ar urma sa gazduiasca Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, Parchetul de pe langa Judecatoria Braila si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Braila, nu este adecvat, avand in vedere ca localnicii din zona n-ar mai avea unde sa-si parcheze masinile.

Dragomir considera ca varianta pe care a gasit-o impreuna cu reprezentantii Ministerului Justitiei – respectiv imobilul din Aleea Parcului nr. 2, in care a functionat fosta Scoala nr. 3 “Spiru Haret”, nefolosit de ani de zile – are doua avantaje deloc de neglijat: unul este acela ca se vor obtine fonduri pentru reabilitarea cladirii respective, care este monument istoric si care, astfel, va ramane un simbol al Brailei si nu se va degrada in continuare, iar al doilea, ca se va respecta opinia cetatenilor care locuiesc in blocurile din spatele Palatului Agriculturii, care erau total impotriva construirii unei cladiri in zona respectiva.

“Era o situatie foarte discutabila, avand in vedere ca se diminuna parcarea din acea zona.

Am luat in calcul aceasta noua varianta pentru ca este pacat ca un imobil cu o asemenea insemnatate istorica sa se deterioreze, avand in vedere faptul ca Ministerul Educatiei nu a mai acordat de foarte multi ani fonduri pentru reabilitarea lui si era necesar sa avem acum posibilitatea sa fructificam aceasta oportunitate.

Cu siguranta am luat in calcul acest lucru si am facut deja discutii ca in cazul in care vom avea un aviz favorabil al Ministerului Educatiei Nationale pentru schimbarea destinatiei – si cred ca va veni acest aviz favorabil, ca urmare a faptului ca cele 2 ministere discuta intre ele -, vom initia un proiect de hotarare privind pastrarea destinatiei actuale a terenului din spatele Palatului Agriculturii, cu aceeasi destinatie, repet – parcare pentru cetatenii din zona respectiva”, a declarat astazi primarul.

In plus, Marian Dragomir a precizat ca sala de sport a fostei Scoli “Spiru Haret” isi va pastra destinatia si va fi folosita de elevii de la Scoala „Al. I. Cuza” si de la Grupul Scolar „Edmond Nicolau”.

De asemenea, edilul sef a dat asigurari ca pe perioada mandatului sau nu exista riscul ca acea parcare sa mai fie oferita cuiva, pe post de teren pentru constructii.