DRAGOMIR: LA CHISCANI ORI E O NECUNOASTERE A LEGII, ORI E O MARE FRATIE IMOBILIARA, CARE PATRONEAZA AFACERI SUSPECTE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca recentele dezvaluiri cu privire la afacerile suspecte ale liberalului Vasile Dogarescu legate de doua terenuri din statiunea Lacu Sarat, au scos la iveala si adevaratele motive care au stat la baza refuzul alesilor din comuna Chiscani de a aproba asocierea cu Municipalitatea si Consiliul Judetean, in vederea dezvoltarii in comun a statiunii amintite.

Mai exact, este vorba despre o afacere perfectata recent de Vasile Dogarescu, caruia Primaria Chiscani i-a atribuit 13.000 de mp de teren in statiunea Lacu Sarat, fara licitatie, la un pret de 26 de bani/mp/luna, in conditiile in care un metru patrat de teren in statiune ajunge pe piata libera la 300 lei.

Dragomir (PSD) isi explica acum de ce consilierii din Chiscani, de toate culorile politice, nu voiau cu niciun chip sa se faca asocierea cu Primaria Braila si CJ, care i-ar fi impiedicat pe ei sa aprobe astfel de atribuiri de terenuri care miros urat de la o posta. In plus, edilul sef a comentat ca aceasta este doar o alta afacere dubioasa pe care o fac unii liberali, dupa afacerile cu  terenurile din padurea Stejaru.

Dragomir crede ca aceste lucruri dovedesc cat de curati sunt liberalii, care, de altfel, acuza PSD-ul de tot felul de ilegalitati: „Eu am inteles acum de ce nu s-a dorit asocierea intre municipiul Braila, Consiliul Judetean si Primaria Chiscani, din partea celor de acolo. Pentru ca daca ar fi existat acea asociere, tot cei de la comuna Chiscani concesionau, faceau inchirieri in ceea ce priveste terenul de acolo, dar totul s-ar fi facut transparent si legal. Probabil ca lipsa dorintei lor de asociere are in vedere si astfel de lucruri, care au sperat unii dintre ei ca le pot face pe ascuns.

Dupa afacerea << Padurea Stejaru>>, putem sa spunem acum ca avem tunul imobiliar Lacu-Sarat. Tot cu liberali, pentru ca la padurea Stejaru, stiti cu totii ca erau implicati membri ai familiei unor liberali, care au tot scaldat-o de-o parte si de alta, iar aici, la Lacu Sarat, lucrurile sunt foarte clare. Cel mai interesant lucru este ca niciun cetatean care nu este membru al acestui partid (PNL – n.r.) nu a fost invitat sa primeasca si el la 26 de bani/mp teren in Lacu Sarat, in timp ce unii cu carnet de partid galben au primit fara licitatie publica, lucru care constituie, din punctul nostru de vedere, un mare semnal de alarma. Cred ca lucrurile au fost premeditate in aceasta situatie”.

Primarul Braila a explicat ca premeditarea, din punctul sau de vedere, este dovedita de faptul ca CL Chiscani a modificat regulamentul de inchiriere a terenurilor, incalcand legea si a aprobat ca atribuirile sa se poata face fara licitatie – lucru de care Dogarescu a profitat, 4 zile mai tarziu.

Pe de alta parte, primarul Brailei admite ca dincolo de votul consilierilor, cel care i-a dat terenul respectiv liberalului Dogarescu a fost primarul Chiscaniului, PSD-istul Costica Cojea: „Primarul de la Chiscani e PSD, consilierii care au votat sunt de la toate partidele si cred ca au votat in unanimitate, lucru care ma determina sa imi pun o singura intrebare: acolo exista ori o necunoastere a legii, in varianta cea mai optimista si de buna credinta, iar consilierii si primarul or fi fost indusi in eroare de o solicitare a unui om de afaceri si de o pozitie a unui secretar al Primariei Chiscani, ori exista o mare fratie imobiliara, cu interese clare, pentru a da terenuri fara licitatie, la preturi care starnesc rasul oricui. Imaginati-va ca in municipiul Braila sau in comuna Chiscani sunt foarte multi oameni de afaceri care nu apartin niciunui partid politic, care au o potenta financiara mult mai mare decat a acelei persoane si care ar fi putut, daca ar fi stiut, sa vina sa participe la o licitatie publica, sa ofere mai multi bani, ca castige acel teren si sa faca investitii acolo”.

Declaratia integrala a primarului Marian Dragopmir pe aceasta tema, aici: