DRAGOMIR: PRIMARIA BRAILA A CASTIGAT!!! PUTEM FINANTA SPORTUL!!!

Veste buna pentru sportul brailean, intre atatea vesti proaste: Primaria municipiului a primit, in sfarsit, raspuns la contestatia facuta in urma cu circa 7 luni, la raportul Curtii de Conturi (CC) privind finantarea sportului in anul 2015. In acel raport, inspectorii CC declarau ilegala finantarea facuta de Primaria si cereau sa se recupereze integral toate sumele, de la beneficiari. Din acest motiv, de la inceputul acestui an, Municipalitatea nu a mai virat niciun leu catre sportul local, desi sumele destinate finantarii acestui domeniu au fost prevazute in buget.

Primarul Marian Dragomir a anuntat astazi pe o retea de socializare ca s-a primit raspunsul la contestatia depusa la finele anului trecut si CC Bucuresti i-a dat castig de cauza Municipalitatii. Ca atare, Primaria poate reincepe finantarea sportului brailean. Raspunsul primit nici ca putea sa pice mai bine, in conditiile in care mai nou, CJ este obligat sa opreasca finantarea, din cauza unui raport similar al CC, care declara ilegala finantarea sportului pe anul 2016 si cere recuperarea banilor.

Primarul Dragomir anunta: <<Primaria Braila a castigat!!! Putem finanta sportul!!!
Comisia (de la Curtea de Conturi Bucuresti) constata ca “NU SE POATE SUSTINE CA PLATILE SUNT NELEGALE SAU CA S-AU PRODUS PREJUDICII BUGETULUI LOCAL, atata timp cat cat exista prevederi legale care recunosc dreptul de asociere al consiliilor locale si judetene cu anumite structuri sportive in vederea finantarii unor activitati.
Referitor la aspectul supus judecatii, respectiv legalitatea alocarii sumelor din bugetul Municipiului Braila, aspect incriminat in actul de control, Comisia apreciaza ca alocarea s-a realizat prin prisma respectarii legislatiei specifice domeniului de activitate, precum si celei cu caracter general.
Consiliile locale se pot asocia cu structuri sportive, cu conditia ca modalitatea asocierii sa se faca cu respectarea cadrului legal specific asocierii.Comisia apreciaza ca legea permite incheierea de contracte de asociere intre consilile locale pe de o parte si structurile sportive, fie ele de drept privat sau public, pe de alta parte, pentru finantarea activitatilor sportive”.

Este un raspuns favorabil noua. Putem spune ca, dupa o perioada de incertitudine, s-a dovedit ca toate acele lucruri pe care cei de la Curtea de Conturi din Braila le-au spus despre finantarea sportului din Braila nu au fost adevarate. Se dovedeste cu aceasta ocazie ca toate platile au fost legale. Este un document valabil pentru toate sporturile finantate de Primarie. In urma primirii acestui raport, putem sa spunem ca Primaria a castigat lupta cu cei de la Curtea de Conturi Braila si va finanta in continuare activitatile sportive, asa cum le-a finantat si pana in prezent. Ne pare foarte rau ca sportul brailean a trebuit sa treaca printr-o astfel de situatie, ca unii dintre angajatii Primariei nu au dormit nopti in sir, gandindu-se la sumele pe care trebuie sa le dea inapoi daca raspunsul era nevaforabil>>.