FLORIN MIRCEA SE PREGATESTE SA FIE NUMIT PREFECT AL BRAILEI, IN LOCUL MADALINEI COCHINO

Prefectul Brailei, Madalina Cochino, se afla in ultima suta de metri a mandatului sau in functia amintita. Ea va fi inlocuita cu social-democratul Florin Mircea, care a fost scos deja la incalzire, pe marginea terenului. Mircea, actual director la Administratia Zona Libera Braila si consilier judetean, a fost eliberat de insarcinarile suplimentare, astfel incat la momentul in care va fi numit in functie, sa poata  sa-si ocupe postul fara sa mai aiba de rezolvat alte probleme. Mai exact, social-democratul a fost inlocuit marti din functia de presedinte al Consiliului de Administratie la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Decizia a fost luata in cadrul in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie, iar in functia de presedinte a fost ales, prin vot, consilierul judetean independent Marian Capatina.

Dat fiind ca manevra era destul de transparenta ca semnificatie, l-am intrebat astazi  pe presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), de ce a fost schimbat Mircea din functia amintita. Seful judetului a vorbit despre intentia de a se “seconda” intre ei membrii CA de la spital, pentru ca echipa CA “merge foarte bine” si Capatina este “un consilier foarte bun”.

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a recunoscut insa adevaratul motiv: “Raspunsul la intrebare este ca va avea o alta functie. Da, o spunem pe sleau. Nu neaparat prefect, dar Mircea Florin e in rezerva noastra de cadre si in intentie de a fi promovat pe o alta functie”.

La remarca noastra, referitor la faptul ca e de prespus ca e foarte apropiat momentul “promovarii”, daca Mircea a fost retras din functia de presedinte al CA de la spital, Rotaru a comentat: “Vom vedea cum evolueaza lucrurile”.

In ceea ce-l priveste, Chiriac a completat ironic spunand ca l-ar fi propus ca presedinte al CA de la Spitalul Judetean pe consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL), fiindca in ultima vreme, acesta este „foarte polivalent”, insa s-ar fi pierdut timp, intrucat liberalul nu stie unde sa caute strapungerile prin Spitalul Judetean: “Eu l-as fi propus presedinte al CA pe domnul Alexandru Danaila, pentru ca din cate vad, in ultimul timp este foarte polivalent: este si arhitect, este si medic, este si jurist, este si constructor… nu stiu cate meserii si cate posibilitati are acest om, pentru ca are foarte mult timp la dispozitie si era un lucru extraordinar ca dansul sa fie presedintele CA, dar nu poate, pentru ca nu este ales. Ar fi fost bun, dar ar fi pierdut mult timp, ca el cauta unele strapungeri in cladiri in care nu sunt…”.