IORDACHE: AVAND IN VEDERE CE SE INTAMPLA IN CJ, N-AR TREBUI SA NE MARIM INDEMNIZATIILE! PROPUN SA DONAM DIFERENTA DE BANI UNUI CAMIN DE COPII

Consilierii judeteni braileni si-au majorat astazi indemnizatia  lunara pe care o primesc pentru activitatea lor, in calitate de alesi locali. Pana acum, potrivit legii, consilierii judeteni beneficiau de o indemnizatie de sedinta reprezentand 5% din indemnizatia lunara a presedintelui CJ, iar aceasta suma se acorda pentru participarea la o sedinta de Consiliu si la 1-2  sedinte ale comisiilor de specialitate pe luna. Mai nou, insa, Legea 153/2017 prevede ca aceasta  indemnizatie sa fie de “pana la 10%  din indemnizatia lunara a presedintelui CJ”. Ca atare, consilierii braileni au decis ca de la 1 iulie, indemnizatia lunara de care beneficiaza sa fie de 9% din cea a presedintelui CJ, suma care se va acorda “pentru participarea la maxim 2 sedinte, astfel: 1 sedinta de Consiliu Judetean si o sedinta de comisie de specialitate”.

Precizam ca indemnizatia pe care o incasau pana acum consilierii judeteni braileni (care reprezenta 5% din indemnizatia presedintelui), era de 692 lei.

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a comentat astazi ca avand in vedere circul care se intampla in CJ Braila, nu ar trebui marita indemnizatia alesilor si a propus ca diferenta intre noua valoare a acesteia si vechea suma sa fie donata de alesi unui camin de copii: “Avand in vedere ce se intampla aici, in CJ, cred ca n-ar trebui sa ne marim indemnizatiile. Ar trebui ca diferenta de bani pe care o primim – si va propun tuturor – sa o donam unui camin de copii. In fiecare luna, cand o luam, ne intalnim aici si putem sa o dam cuiva care are nevoie de banii astia”.

Dat fiind ca unii dintre consilieri au inceput sa murmure, Iordache a adaugat: “Cei care o doneaza la partid pot sa si-o pastreze, nu e nicio problema! S-o doneze numai cei care nu trebuie s-o dea la partid”.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac, a comentat, la randul sau: “Aici e la latitudinea fiecarui consilier in parte, ce face cu indemnizatia nu e treaba noastra; daca dansii doresc sa faca donatii, foarte bine”.