IORDACHE: CONSILIERII CARE AU NEVOIE DE CURSURI DE ADMINISTRATIE PUBLICA SA DEPUNA O CERERE PENTRU ASA CEVA

PND-istul Stefan Catalin Iordache (foto) considera potrivit ca acei consilieri judeteni care doresc sa fie trimisi pe banii CJ Braila la cursuri de administratie publica sa solicite in scris acest lucru, astfel incat conducerea institutiei sa aloce banii necesari. Iordache a facut aceasta propunere in contextul in care Ovidiu Nechita  (PNL) i-a cerut ieri, in plen, presedintelui CJ, Iulian Chiriac, sa respecte prevederile legale care il obliga sa trimita toti consilierii la astfel de cursuri. Liberalul crede ca multi dintre alesi chiar au nevoie de o instruire de acest gen, dat fiind ca nu iau cuvantul niciodata si nu fac nimic altceva decat sa ridice mana dupa cum li se spune de la partid.

In ceea ce-l priveste, Iordache propune sa li se ofere aceasta posibilitate de a participa la cursuri platite de CJ doar celor care simt nevoia sa se instruiasca in domeniul administratiei publice: “Cine considera ca are nevoie ar trebui sa depuna o cerere pentru asa ceva”.

Consilierul PND a tinut sa-i mai atraga atentia lui Nechita ca nu presedintele CJ a fixat salariile de baza in institutiile subordonate CJ, asa cum au fost aprobate ele in sedinta de ieri, cu directorii institutiilor respective:  “In legatura cu neintelegerile legate de grile de salarizare, ar trebui sa vedeti ca aveti in spatele grilelor solicitarile sefilor de institutii, ati inteles? Adica domnul Chiriac nu putea sa stabileasca salariile la Muzeu, ci domnul Candea ( Ionel Candea, directorul Muzeului Brailei – n.r.) a hotarat ca alea-s salariile de la Muzeu”.

“Domnu’ Iordache, articolul nu era de la dvs in ziar, era din alta parte!”, l-a luat peste picior Nechita pe PND-ist, starnind zambete printre consilieri.

Iordache nu a raspuns insa provocarii, iar presedintele CJ a intervenit, pentru a preveni un nou numar de circ administrativ: “Am o rugaminte! Iar reveniti la metehnele voastre vechi, de a va transmite anumite sicane intre dvs!”.