NECHITA, CATRE CHIRIAC: DVS CONFUNDATI LEGEA 215 CU LINIA DE AUTOBUZ CU CARE CIRCULATI DVS LA BUCURESTI!

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) i-a cerut ieri, in plenul CJ Braila, presedintelui Iulian Chiriac (PSD), sa fie mai rezervat in a trimite in diverse deplasari in strainatate, platite din banul public, consilieri care ar putea sa mearga pe banii lor, daca isi doresc sa participe la manifestarile respective. Nechita (foto) i-a solicitat sefului judetului sa opteze mai degraba pentru a trimite consilierii la cursuri de administratie publica, asa cum ii cere Legea 215: “Dvs, ca si presedinte al CJ, aveti obligativitatea ca in fiecare an, sau cel putin o singura data intr-un mandat, sa trimiteti consilierii judeteni la cursuri. Toti trebuie sa ne insusim aceste cunostinte si trebuie sa mergem la cursuri, iar dvs ne dati un raspuns evaziv!”.

“Cum sa am eu obligatia sa va oblig pe dvs sa mergeti la cursuri?”, a intrebat Chiriac.

“Cititi in Legea 215, ca aia e legea de capatai! Domnule presedinte, va mai spun inca o data, dvs confundati iarasi Legea 215 cu autobuzul, cu linia de tramvai! Este vorba de legea de capatai a dvs si acolo scrie clar, nu am scris-o eu! Deci decat sa trimiteti consilieri in anumite locuri si care nu este oportun pentru CJ, ca se puteau deplasa si pe banii personali, fara sofer pus la dispozitie… nu e de ras nimic, este vorba de banii judetului, la care si eu contribui, si multi dintre colegii nostri contribuim, de aceea ne doare!”

“Am inteles! Domnule consilier, am sa va fac o propunere: primul consilier pe care-l oblig sa mearga la cursul de administratie publica este domnul consilier Alexandru Danaila (presedintele PNL Braila – n.r.)! Da?”, a replicat presedintele, spre amuzamentul consilierilor, inclusiv al unor liberali.

“Noi suntem de acord sa mergem totii! Domnule presedinte, nu v-ati scos, prin ce ne spuneti acuma! Sa pricepeti odata ca Legea 215 e legea de capatai a dvs, nu numarul de autobuz cu care circulati dvs la Bucuresti!”, a mai spus Nechita.