NECHITA, CATRE “HABARNAUTA” DRAGHINCESCU: EU VA RECOMAND SA CITITI LEGEA SI DUPA ACEEA SA VA GANDITI LA „SCULAT”

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) o eticheteaza pe colega sa din CJ Braila, Simona Draghincescu (PND), ca fiind una dintre “habarnautii” din CJ care “insista sa demonstreze ca pricep greu”.
Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, liberalul face referire la faptul ca in cursul anului trecut, intr-o sedinta CJ in care se imparteau functiile de membri in CA si AGA, Draghincescu a declarat ca nu trebuie sa ai studii, sau sa te pricepi la domeniul respectiv, ca sa faci parte din Consiliul de Administratie al unui spital sau al altei institutii din subordinea CJ. Consilierul judetean PND a raspuns in acest fel unui comentariu facut in sedinta de Nechita, atunci cand acesta a cerut ca toti consilierii judeteni aflati la primul mandat sa fie trimisi la instruire, ea comentand ca unora “li s-a sculat” ideea de cursuri.

La cea mai recenta sedinta CJ, Ovidiu Nechita a revenit cu solicitarea ca alesii sa fie trimisi la cursuri de administratie publica si in acest context, el ii recomanda Simonei Draghincescu “sa citeasca legea si dupa aceea sa se gandeasca la  <<SCULAT>>”: <<O postare de anul trecut care arata inca o data „HABARNAUTII” din cadrul CONSILIULUI JUDETEAN BRAILA si care insista sa demonstreze ca pricep greu.
Citez DRAGHINCESCU: „LI S-A SCULAT”
Ati incurcat institutia, doamna consilier. Eu va recomand sa cititi legea de mai jos si dupa aceea sa va ganditi la „SCULAT”.
Legea 393/2004 capitol V
Drepturile alesilor locali
Art. 41
(1)Alesii locali beneficiaza de plata cursurilor de pregatire, formare si perfectionare profesionala organizate de institutii specializate, in decursul mandatului, conform hotararii consiliului local sau judetean.
(2) Alesii locali au obligatia de a participa la cel putin un curs de pregatire in domeniul administratiei publice locale, in decursul primului an de mandat.
(3) Se excepteaza de la prevederile alin. (2) alesii locali care au detinut anterior un alt mandat de consilier local, consilier judetean, presedinte al consiliului judetean, primar sau au exercitat functia de prefect, au fost functionari publici, au detinut un mandat de parlamentar sau au studii economice, juridice sau administrative.
(4) Cursurile de pregatire vor fi organizate de institutiile abilitate de lege.
,Art. 51
Alesii locali au indatorirea de a-si perfectiona pregatirea in domeniul administratiei publice locale, urmand cursurile de pregatire, formare si perfectionare organizate in acest scop de institutiile abilitate>>.