NECHITA: ESTE ILEGAL SA MAJOREZI DOAR SALARIILE UNORA DINTRE ANGAJATII CJ. VOI CONTESTA LA PREFECTURA LEGALITATEA HOTARARII RESPECTIVE

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) sustine ca este ilegal modul in care a negociat presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), noile salariile de baza ale functionarilor  din institutie. Nechita acuza faptul ca seful judetului a majorat numai salariile mici, iar directoriilor nu le-a dat niciun leu in plus, desi acestia sunt cei care au cea mai mare raspundere: “Dvs, in primul rand, prin lege nu aveti voie sa negociati. Dvs confundati in continuare statul de plata cu grila de salarizare, un lucru foarte grav. Nici pana acum nu realizati. Mi-am permis sa scot cateva lucruri din lege ca sa vi le aduc la cunostinta si poate si consilierii judeteni, in urma celor citite, o sa-si dea seama ca de fapt, dvs faceti in afara legii ceea ce faceti, cu acea grila pe care ne-ati prezentat-o”.

Nechita a vorbit astazi, in sedinta CJ Braila, despre principiul echitatii si nediscriminarii intre categorii de salarizati si a comenat ca nu este legal ca atunci cand se discuta despre aceeasi functie, dar de grade diferite, sa se acorde majorari salariale doar la anumite grade: „Conform art 38 din Legea salarizarii, ori pastram la toti salariatii salariile de la 30 iunie, ori majoram toate salariile cu acelasi procent si in felul acesta nu va mai fi discriminare. Cel mai corect ar fi sa nu faceti aceasta discriminare si daca tinem cont de declaratiile pe care le-ati avut dvs in decursul timpului, ca unii muncesc si altii nu muncesc, la ceea ce ati facut dvs prin aceasta grila acum nu reiese decat contrariul. Dvs nu puteti sa veniti sa majorati salariile doar la o grupa de angajati si la alti, nu. Cei care au salariile mici inseamna ca au muncit si le mariti salariul, iar ceilalti, cu functii de conducere, n-au facut acelasi lucru.

Va intreb acum: daca un director de la Juridic, care reprezinta CJ in instanta, are un salariu, se duce si ne reprezinta in instanta, dvs veniti si ne spuneti: <<Domnule, va dati seama ca noi am luat si o firma de avocatura pe care am platit-o cu nu stiu cat>>. Pai firma aia, pentru 2-3 procese ia nu stiu cati bani si celui care ne reprezinta in CJ nu-i mariti salariul acum! Pai asta, care are atata raspundere, motivati-l, domnule presedinte, ca si pe cei care sunt debutanti si dvs vreti sa-i aduceti! Eu inteleg ca poate dvs, prin functiile si concursurile pe care le dati, vreti sa aduceti oameni noi, care au umflat baloane pana acum la diferite partide, dar nu cred ca este corect! Dvs nu aveti dreptul sa mariti doar la unii angajati, si la alti, nu! Nu e in regula ce faceti dvs, trebuie sa fiti echidistant la ceea ce faceti! Nu este legal!”.

Consilierul liberal ne-a declarat ca va contesta la Prefectura legalitatea hotararii aprobate astazi, privind stabilirea noilor salarii ale angajatilor CJ.