POPA: AM DEPUS LA PRIMARIE UN PROIECT DE HOTARARE PRIVIND REDUCEREA TAXEI DE SALUBRITATE. AR FI UN ABUZ, DACA PRIMARUL DRAGOMIR NU L-AR ACCEPTA

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) a anuntat astazi ca a depus la Primarie proiectul de hotarare “Cetatenii Brailei nu trebuie sa fie suprataxati”, initiat de alesii liberali, prin care se solicita edilului sef Marian Dragomir (PSD) sa reduca taxa de salubritate, care a fost majorata ca urmare a intrarii in vigoare a taxei de mediu. Consilierii municipali liberali au cerut si in cea mai recenta sedinta CLM Braila sa se reduca taxa de salubritate, in conditiile in care Guvernul a suspendat aplicarea taxei de mediu pana in 2019, insa primarul le-a raspuns ca legea nu permite sa se faca aceasta modificare pana la 1 ianuarie 2018.

Consilierii PNL sustin insa ca reducerea taxei de salubritate nu este doar legala, ci si de bun simt si solicita ca la sedinta CLM de saptamana viitoare sa se discute acest proiect de hotarare, pentru a se vedea clar cine vrea sa reduca taxa de salubritate si cine nu: “Guvernul a retras aplicarea taxei de mediu, astfel ca acum, cetatenii Brailei ar trebui sa plateasca valoarea reala a serviciului de salubritate. Noi i-am solicitat primarului Dragomir sa revina asupra preturilor practicate la salubritate si speram ca va face demersurile necesare si va accepta propunerea liberalilor. Este nepermis, totusi, ca brailenii sa plateasca preturi mari si incorecte din punct de vedere legislativ, pentru acest seviciu.

O scadere a taxei de salubritate de la 11 lei/persoana la 7 lei/persoana ar fi exact diferenta dintre aplicarea taxei de mediu sau neaplicarea ei. Ar fi un abuz, totusi, daca domnul primar Dragomir ar considera ca nu trebuie sa accepte acest proiect al liberalilor si in cazul in care nu va accepta, noi vom ataca in contencios administrativ”.