POPA: POATE CA BRAILENII O SA FIE OBLIGATI SA PLATEASCA LA INFINIT NISTE TAXE PE CARE, DE FAPT, NU AR TREBUI SA LE ACHITE

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) este indignat de modul in care primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) trateaza cererea sa de reducere a taxei de salubritate platite de braileni, incepand din luna iulie.

Popa si-a argumentat solicitarea prin faptul ca taxa de salubritate a fost majorata de la inceputul acestui an pe motiv ca Primaria Braila trebuie sa achite o penalizare, sub forma unei taxe de mediu, pentru faptul ca nu se face colectarea selectiva a gunoiului. In conditiile in care plata taxei de mediu a fost suspendata pana in ianuarie 2019, liberalul considera normal sa se revina la taxa de salubritate anterioara, insa edilul sef a catalogat aceasta idee drept “politicianista”. In plus, Dragomir le-a reprosat liberalilor ca Guvernul Ciolos – sustinut de PNL – a decis plata acestei taxe, sugerand ca liberalii n-au dreptul moral sa critice ceva pe acest subiect.

Petrica Popa (foto) a replicat ca daca  primarul cauta in istorie, ca sa vada cine a decis plata unei taxe, la un moment dat, atunci se poate ajunge sa i se gaseasca o vina si Guvernului Bratianu: “Aici nu este vorba de politicianism, domnule primar! Cu tot respectul pe care inca vi-l port, v-as aduce aminte ca trebuie sa incetati cu aceste afirmatii fata de ceea ce a fost.

Poate ca multe dintre problemele Brailei sunt din cauza Guvernului Bratianu, asa este? Poate ca Braila trebuie sa plateasca la infinit niste sume pe care nu ar trebui sa le plateasca! Deocamdata, aceasta hotarare pentru taxa de salubritate nu a fost dusa la indeplinire printr-o hotarare de Consiliu Local de catre Guvernul Ciolos, Ponta, Tudose sau Bratianu. Eu am apelat la CLM ca sa faca acest demers, de reducere a taxei de salubritate!”.

Precizam ca potrivit primarului Dragomir, chiar daca Municipalitatea nu mai plateste taxa de mediu incepand din aceasta luna, brailenii trebuie sa plateasca taxa de salubritate majorata pana la finele lui 2017, fiindca asa cere legislatia in vigoare.