ROTARU – DAU DIN CASA: NU PREA A VRUT NIMENI SA FIE MANAGERUL SPITALULUI JUDETEAN. LA FEL S-A INTAMPLAT SI LA DSP, DUPA PLECAREA LUI CIOCHINA

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, declara ca partidul sau si-o asuma politic pe  Delia Rasnoveanu, care conduce interimar Spitalului Judetean, precum si activitatea acesteia. Rotaru a precizat insa ca avand in vedere problemele vechi si complicate existente in spital trebuie inteles ca Rasnoveanu nu poate sa puna in ordine in cateva saptamani in ceea ce nu s-a rezolvat in ani de zile. Mai mult, presedintele PSD a marturisit ca fost foarte dificil sa se gaseasca o persoana dispusa sa-si asume aceasta functie foarte grea, dupa incetarea mandatului fostului manager: “N-a fost o solutie usor de gasit, pentru ca va dau un exemplu: dupa transferul domnului Ciochina (Gabriel Ciochina, fost director al DSP Braila – n.r.) la Botosani, nimeni nu-si asuma Directia de Sanatate Publica. Spitalul Judetean, avand in vedere problemele care au fost pe zona de investitii, discutiile generate acolo de faptul ca sunt niste blocaje, daca vreti asa, dam din casa: nu prea a vrut nimeni sa si-l asume. Era o problema delicata si este o problema delicata in continuare, care tine de partea de legislatie care trebuie respectata – si esti intr-un blocaj generat de contracte, asa cum au fost ele facute -, partea de respectare a clauzelor contractuale pe zona de investitii si tot ce s-a intamplat acolo si sigur, partea de management efectiv, care se vede ca n-a fost performant, pentru ca nici n-a gasit solutii, nici n-a rezolvat multe din probleme, iar unele dintre ele nu tineau neaparat de legislativ, nu tineau neaparat de contracte, tineau de o buna manageriere a spitalului.

Noi speram ca doamna Rasnoveanu, pana la concurs, sa rezolve o parte din aceste probleme si sigur ca in urma concursului, speram, de asemenea, sa avem un manager care sa poata pune in practica obiectivele pe care le are Spitalul Judetean.

E o situatie destul de complicata la Spitalul Judetean si a recunoscut-o managerul Rasnoveanu si o recunoastem cu totii. Trebuie sa vedem cum o gestionam, plecand de la situatia in care ne aflam astazi”.

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judetean Braila este programat pentru a doua jumatate a lunii august, iar rezultatul final (dupa solutionarea eventualelor contestatii) va fi anuntat pe 30 august.