ROTARU: PRIMARUL DE CHISCANI, COSTICA COJEA, RISCA SA FIE EXCLUS DIN PSD. NU PUTEM SA NE ASUMAM UN PRIMAR CARE FACE CE IL TAIE CAPUL

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a anuntat astazi ca atat primarul comunei Chiscani, Costica Cojea (PSD), cat si consilierii comunali social-democrati din localitatea amintita vor trebui sa dea explicatii la partid cu privire la modul in care au actionat in chestiunea legata de atribuirea, in conditii suspecte, a doua parcele de teren din statiunea Lacu Sarat, omului de afaceri Vasile Dogarescu (PNL). Mai concret, este vorba despre un lot de 6.800 mp si altul de 6.475 mp, atribuite fara licitatie, pentru o perioada de 49 de ani. Pentru prima suprafata de teren, Dogarescu ar urma sa plateasca 0,32 bani pe mp/luna, iar pentru cea de-a doua, 0,26 bani/mp/luna.

Ca si colegul sau de partid, Marian Dragomir, presedintele Rotaru crede ca aceasta afacere poate fi o explicatie pentru refuzul ferm al consilierilor – de toate culorile politice – din Chiscani de a aproba asocierea comunei lor cu Municipalitatea si Consiliul Judetean, in vederea exploatarii in comun a statiunii. De aceea, liderul PSD considera ca atat primarul care a perfectat documentele, cat si consilierii PSD, care au votat modificarea regulamentului de inchiriere a terenurilor, aproband inchirierea fara licitatie, au de dat explicatii la partid.

Nu de alta, dar Rotaru crede ca prejudiciul de imagine adus PSD este unul semnificativ, mai ales ca nu este prima data cand primarul Cojea si consilierii comunali PSD din Chiscani ies din front: „Eu cred ca ce s-a intamplat la Chiscani, avand in vedere acest fapt, dar si faptul ca nu s-a realizat asocierea, nu este in regula. Astazi avem sedinta de Birou Permanent, l-am invitat la aceasta sedinta si pe primarul Chiscaniului, sa ne dea explicatii, sa vedem ce suport legal a avut sa faca ce a facut, daca exista acest suport; daca nu, probabil ca hotararea de Consiliu Local va fi atacata de Prefectura si va fi anulata. Sa vedem ce planuri are, pentru ca ne-am bucurat foarte mult ca am castigat Primaria Chiscani, din perspectiva faptului ca are aceasta statiune Lacu Sarat un viitor pe o asociere – fara ganduri ascunse, fara dorinta de a face nu stiu ce afaceri cu unii sau altii. Ideea a fost ca unite, cele trei entitati pot sa genereze ceva bun pentru Lacu-Sarat.

Vedem; daca lucrurile merg in continuare de aceasta maniera, probabil ca vom lua o masura radicala si vom renunta la serviciile domnului primar, avand in vedere atitudinea pe care o are. Decizia o vom lua dupa ce vom avea o discutie cu dumnealui. Daca va veni cu explicatii care tin si care sunt legale, sigur ca este dreptul autoritatii respective sa faca ceea ce face, pe baza unor hotarari. Daca lucrurile nu sunt in regula, evident ca nu putem in continuare sa ne asumam ca am castigat Primaria Chiscani noi, PSD, iar primarul face ce il taie capul acolo, in detrimentul bunului mers al lucrurilor si a imaginii pe care o genereaza pentru partid. Si nu vom permite acest lucru”.

Declaratia integrala a presedintelui PSD Braila, Ion Rotaru, pe aceasta tema, aici: