S-A REZOLVAT PROBLEMA DISPENSARULUI TBC: ACESTA POATE FI DAT IN ADMINISTRARE SPITALULUI DE PNEUMOFTIZIOLOGIE

Dispensarul TBC poate fi dat in administrare Spitalului de Pneumoftiziologie, dat fiind ca astazi a fost rezolvata problema legala care impiedica demararea procedurilor, in acest sens. Mai exact, dupa ultima sedinta a CJ Braila, situatia juridica Dispensarului ramasese “in aer”, fiindca alesii judeteni au aprobat trecerea imobilului respectiv din domeniul privat al judetului, in domeniul public al judetului, insa din cauza PNL, nu s-a aprobat si proiectul privind actualizarea inventarului domeniului public. Potrivit juristilor CJ, atat timp cat nu era aprobata actualizarea domeniului public, nu se putea lua act oficial de intrarea imobilului amintit in acest inventar si deci, prima hotarare nu-si putea face efectul.

Marea problema era ca nefiind trecut in domeniul public al judetului, Dispensarul nu putea fi dat in administrarea Spitalului TBC si ramanea de izbeliste.

Liberalii au refuzat sa voteze insusirea inventarului actualizat al bunurilor care apartin domeniului public, in integralitatea sa, fiindca sunt de parere ca exista in acesta chestiuni neclare, care trebuie lamurite si ca atare, nu erau dispusi sa-si asume prin vot acele aspecte despre care nu erau convinsi ca sunt legale. Consilierii PNL au propus inca din sedinta CJ trecuta sa se aprobe insusirea actualizarii domeniului public doar la capitolul “cladiri”, insa majoritatea PSD – PDN – PMP a refuzat, in speranta ca va pune presiune pe liberali si acestia vor vota intreg inventarul domeniului public. Alesii PNL nu au cedat insa si astazi, in cadrul unei sedinte extraordinare, majoritatea PSD – PND – PMP a ales sa accepte varianta propusa de PNL, pentru ca problema Dispensarului TBC, care este de interes major pentru comunitate, sa fie rezolvata. Ca atare, azi s-a votat in unanimitate pentru insusirea inventarului actualizat al bunurilor care apartin domeniului public, doar la anexa ce tine de cladiri, in care a fost introdus si imobilul Dispensarului TBC.