SIRBU, DESPRE LUCRARILE DE PE CALEA GALATI: DRAGOMIR NE-A ARATAT CA E BATMAN, S-AU UMFLAT MUSCHII PE EL, DAR LUCRARILE SUNT IN CONTINUARE BLOCATE

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) declara ca modul in care se lucreaza la reabilitarea Caii Galati din municipiul Braila este o bataie de joc la adresa cetatenilor din acea zona. El spune ca in cursul acestei saptamani, a venit la sediul PNL un grup de cetateni cu o lista ce continea sute de semnaturi ale unor braileni care locuiesc pe Calea Galati si care solicitau Primariei sa urgenteze lucrarile.

Sirbu a comentat ca acesta este un alt proiect “siminescian” – aluzie la primarul Aurel Simionscu (PSD), in al carui mandat a fost conceput proiectul respectiv – de reabilitare a unei artere principale din municipiu  care nu prevede si amenajarea unor noi locuri de parcare, desi in Braila este o criza, din acest punct de vedere: “In niciun proiect siminescian nu a existat vreun loc de parcare creat nou. Au ramas doar cele vechi si ne plangem ca nu putem circula.

Domnul primar s-a pozat cand au adus doua borduri, dupa care s-a plans ca nu poate sa urgenteze lucrarea, dupa aceea ne-a aratat ca e Batman, s-au umflat muschii pe el, s-a dus la constructor, nu stiu ce i-a facut, cred ca l-a rugat frumos: <<Mai, pune si tu putin asfalt  acolo!>>, a pus ala doua linguri de asfalt, s-a pozat cu asfaltul si ne-a spus ca e gata, treaba-i buna au demarat lucrarile, in 2 zile s-a terminat lucrarea. Lucrare care, din punctul meu de vedere, ridica mari semne de intrebare. Vedeti dvs, valoarea lucrarii: valoarea adjudecata e undeva la 40% din valoarea care a fost lansata la licitatie. E clar ca undeva pe drum e o teapa. Ori o vom lua noi, brailenii, ori o vor lua subcontractantii.

Asfaltul il aduc de la Cerna, trebuie sa treaca cu bacul. Sunt 2 masini care fac lucrul asta, deci la maxim 2 drumuri pe zi, cat pot face, tinand cont de cat de aglomerat este la bac, se pot turna cel mult 100 tone de asfalt pe zi, adica aproape deloc. Si daca va uitati, cred ca sunt mai bine de 2 saptamani in care nu s-a lucrat deloc.

Nu stiu de ce domnul primar nu sanctioneaza in niciun fel firma respectiva. Are parghii legale. As intreba cam cate sanctiuni a dat domnul primar acestei firme”.

Declaratia integrala a lui Marian Sirbu pe aceasta tema, aici: