VARGA, CATRE CEI CARE IL CRITICA PE DOGARESCU: AVETI BUNUL SIMT SI NU MAI ARATATI CU DEGETUL, SPRIJINITI INVESTITORII, IN LOC SA II CRITICATI!

Consilierul judetean Vasile Constantin Varga (PNL) este de parere ca al sau coleg de partid, secretarul general al PNL Braila, Vasile Dogarescu, este atacat pe nedrept, pentru afacerea pe care a perfectat-o in legatura cu cele doua terenuri primite recent in statiunea Lacu Sarat, fara licitatie. Mai exact, este vorba despre faptul ca lui Vasile Dogarescu i-au fost atribuite recent de catre Consiliul Local Chiscani, fara licitatie publică, doua  terenuri  in suprafata totala de circa 13.000 mp, pretul pe care urmeaza a-l plati omul de afaceri fiind de circa 30 bani/mp/luna. Unul dintre loturi se afla in imediata apropiere a terenului pe care se afla un hotel cumparat de Dogarescu, pe care omul de afaceri intentioneaza sa-l modernizeze si sa-l extinda, pentru a face o baza de tratament de 4 stele, iar cel de-al doilea lot se afla pe malul lacului, omul de afaceri sustinand ca are nevoie de acesta pentru a construi statia de pompare care va alimenta baza de tratament.

Dezvalurile legate de modul in care a obtinut terenurile liberalul au fost facute de un site de presa local care, in ultimele zile, a mai relatat ca sotia primarului din Chiscani, Costica Cojea, este angajata la firma lui Dogarescu, dar si faptul ca omul de afaceri a obtinut in aprilie autorizatia de exploatare forestiera a terenului care i-a fost atribuit abia in iunie.

Ca urmare a acestor dezvaluiri, o serie de lideri PSD Braila au comentat ca modul in care a primit Dogarescu terenurile nu este legal, iar pretul este unul derizoriu, au vorbit despre o posibila “fratie imobiliara” si despre implicarea liberalilor atat in “tunul Lacu Sarat”, cat si in afacerea “Padurea Stejaru”. In plus, s-a discutat in spatiul public despre sesizarea DNA, in legatura cu  cele doua hotarari ale CL Chiscani.

Consilierul Vasile Varga sustine insa ca atat timp cat si alte persoane au primit, de-a lungul timpului, terenuri in statiune la preturi similare celor obtinute de Dogarescu, nu exista motive de a suspecta vreo neregula si cu atat mai putin, de a-l ataca pe omul de afaceri. Vasile Varga comenteaza intr-o postare facuta pe o retea de socializare: “Despre toate celelalte concesiuni semnate de Primaria Chiscani, nu s-a discutat niciodata nimic, cu atat mai mult cu cat pe unele terenuri s-au construit case de vacanta, acum cand e vorba de un afacerist care doreste sa investeasca intr-o afacere aducatoare de locuri de munca, venituri la bugetul local, turism balnear si nu numai, e pus la zid! Astia suntem, mereu gica contra si vesnici nemultumiti, interesati de capra vecinului.
Cei ce critica, ar trebui sa raspunda la intrebarea: ei ce ar face daca ar primi un teren in statiune, probabil ar angaja cu minim pe economie vreo doua maxim 3 persoane…
Dintr-o ancheta jurnalistica, a luat amploare un scandal unde sunt cercetati Primaria, Dogarescu si Prefectura, iar cei ce arata cu degetul, domnii din PSD, sunt aceeasi care au fost la butoane, au avut statiunea in mainile lor din anii 90’si care au lasat’o in starea deplorabila in care se afla astazi, aveti bunul simt si nu mai aratati cu degetul, faceti ceva constructiv, sprijiniti investitorii, in loc sa ii criticati!”.