31 AUGUST, BIBLIOTECA “PANAIT ISTRATI” – LANSAREA VOLUMULUI “PESTELE CU ARIPI”, SEMNAT DE RASVAN POPESCU

Joi, 31 august, la ora 17:00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila va avea loc lansarea volumului “Pestele cu aripi”, semnat de jurnalistul si scriitorul Rasvan Popescu.
Despre volumul “Pestele cu aripi”, autorul afirma ca “este dedicat conditiei artistului si raportului cu alti oameni. Sunt proze noi si mai vechi, un fel de ecouri literare ale intamplarilor care m-au marcat. Pretentios spus, este o devenire prin literatura”.
Nascut la 31 mai 1962, Rasvan Popescu este scriitor, jurnalist si scenarist. Pana in 2000, cand si-a inceput activitatea de membru al Consiliului National al Audiovizualului, a lucrat ca jurnalist de presa scrisa si radio BBC, redactor sef la TVR si purtator de cuvant al Guvernului si apoi al Presedintiei Romaniei.
Rasvan Popescu a absolvit Facultatea de Geologie din Bucuresti in 1987 si a obtinut o diploma in Jurnalism la Universitatea de Stat din California. Este membru al Uniunii Scriitorilor, autorul volumelor ”Subomul” (1991), “Omul cu cioc si gheare” (1994), “Prea tarziu” (1996), ”Purtatorul de cuvant” (jurnal, 2002), “Femeia visurilor” (2004), “Niste ciori vopsite-n rosu” (publicistica, 2006), “Oameni care nu conteaza” (2015).
A scris scenariile filmelor: ”Prea tarziu”, dupa romanul omonim, in regia lui Lucian Pintilie; “Terminus paradis”, regia Lucian Pintilie; “Razboi in bucatarie”, dupa o povestire din volumul de debut; “Subomul”, film TV, regia Marius Barna; “Faimosul paparazzo”, dupa romanul “Omul cu cioc si gheare”, regia Nicolae Margineanu; “Noro”, regia Radu Gabrea, “Femeia visurilor”, regia Dan Pita.