BOTEA: IN BRAILA NU EXISTA INFRASTRUCTURA SPORTIVA. IN CARTIERE, COPIII PRACTICA SPORTUL PRINTRE BLOCURI

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) este de parere ca dincolo de finantarea unor cluburi sportive profesioniste brailene sau a sportului de masa, Primaria ar trebui sa acorde atentie reabilitarii bazelor sportive existente si construirii unora noi, fiindca de acolo pleaca viitorii campioni. Botea a facut aceste comentarii astazi, in plenul Consiliului Local Municipal, in contextul in care s-a aprobat Regulamentul privind finantarea sportului local.

Consilierul PND a declarat ca nu vrea sa critice Municipalitatea, dar realitatea este ca “infrastructura sportiva este degradata”, iar „in cartiere, copiii practica sportul printre blocuri”: „Nu pot sa nu spun ca daca vrem sa avem sport de masa si indirect, sport de performanta, mai tarziu, fara imbunatatirea infrastructurii sportive nu cred ca se va putea realiza acest lucru. Adica noi finantam acum cluburi sportive, ceea ce e foarte bine si foarte corect, dar sa nu uitam ca acesti sportivi se formeaza inca din copilarie si din adolescenta si fara o infrastructura sportiva adecvata nu se va putea face nimic de performanta, in viitor. Vreau sa va atrag atentia ca sunt zone unde nu exista deloc infrastructura sportiva, mai ales in cartiere, unde copiii practica sportul printre blocuri si nu in baze sportive, cum se intampla in orice oras modern. Deci in afara de bazele sportive pe care le cunoastem, cred ca ar trebui sa aveti in vedere in primul and realizarea infrastructurii sportive si dupa aceea alte cheltuieli legate de sportul propriu-zis de masa. Asta este problema cu care ne confruntam de foarte mult timp.

Sunt niste principii foarte generoase si noi le apreciem, repet, nu este o critica a acestui program, dar asta este legatura directa cu sportul de performanta si sportul de masa: infrastructura sportiva, care este degradata, in acest oras”.