BUCUR: CA URMARE A MAJORARII TAXEI DE SALUBRITATE, PRIMARIA VA INCASA PANA LA FINELE ANULUI PESTE 1 MILION DE EURO. E JAF LA DRUMUL MARE!

Consilierul Raluca Bucur (PNL) sustine ca primarul Marian Dragomir (PSD), precum si majoritatea PSD – ALDE – PND din Consiliul Local Municipal Braila,  au dat dovada de dispret fata de cetateni, respingand, prin votul lor, proiectul initiat de liberali, privind reducerea taxei de salubritate de la 11 lei/persoana/luna, la 7 lei/persoana/luna. Liberalii considera firesc ca odata ce Guvernul a suspendat plata taxei de mediu pana in anul 2019, CLM Braila sa reduca in mod corespunzator si taxa de salubritate. Ei au cerut intai acest lucru in plenul CLM, insa propunerea lor a fost respinsa de majoritatea din Consiliu si ca atare, alesii PNL au initiat un proiect de hotarare pe aceasta tema. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi, insa majoritatea consilierilor s-au abtinut, la vot – ceea ce practic, a avut semnificatia unui vot negativ -, asa incat proiectul nu a fost aprobat. Ca atare, Raluca Bucur a anuntat ca alesii PNL vor face o plangere administrativa pe aceasta tema si vor ataca si decizia CLM Braila in contencios administrativ.

Ea sustine ca in urma majorarii taxei de salubritate, Primaria va colecta peste 1 milion de euro pana la finele acestui an, ceea ce, in opinia ei, este “jaf la drumul mare”: “Consideram ca asta este chiar un jaf la drumul mare asupra buzunarelor locuitorilor orasului nostru. Este nepermis ca brailenii sa plateasca aceasta suma, tinand cont ca Guvernul a decis sa nu mai aplice aceasta taxa de mediu – nu mai este niciun fundament pentru acea taxa marita. Decizia lor este dispretuitoare, chiar si nu numai impotriva oamenilor, ci si a bunului simt si consideram ca se incalca legea. De aceea, noi vom face o plangere administrativa, vom solicita si institutiei Prefectului sa analizeze ceea ce se intampla si vom ataca si decizia CLM in contencios administrativ.

Ganditi-va ca acest jaf despre care va vorbesc inseamna aproximativ 540.000 lei lunar, bani pe care cei aproximativ 135.000 braileni ii vor plati catre administratia Dragomir, ca sa zic asa. O administratie care nu are niciun fel de justificare sa mai incaseze acesti bani. Deci intr-un an, printr-un calcul simplu, s-ar aduna peste 65 miliarde lei vechi, adica peste 1 milion de euro. Practic, nu este un an complet, este perioada din aprilie – atunci cand s-a marit acea taxa -, pana la sfarsitul anului. Si nu inteleg ce va face primarul Dragomir cu acesti bani, pentru ca noi proiecte nu am vazut si sumele sunt uriase!”.