CHIRIAC: CJ SI-A EXERCITAT “DREPTUL DE NEPREEMPTIUNE”, IAR PRIMARUL A LUAT “HOTARAREA DE PREEMPTIUNE”, IN LEGATURA CU TERENUL DIN SPATELE MUZEULUI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este convins ca primarul Marian Dragomir (PSD) a luat decizia cea mai buna, atunci cand a hotarat sa achizitioneze terenul de pe Calea Galati, din spatele Muzeului. Chiar daca lotul respectiv fusese promis spre vanzare unui alt comparator, iar Municipalitatea a refuzat, initial, sa-si exercite dreptul de preemptiune, care-i dadea prioritate la cumpararea acestuia, Chiriac este de parere ca aceste detalii nu aveau nicio importanta, iar daca Primaria s-a razgandit in termenul legal, putea sa cumpere ea parcela respectiva.

In acest context, seful judetului crede ca toate argumentele consilierilor liberali, care s-au abtinut la vot si au blocat tranzactia, sunt lipsite de valoare: “Sustin primarul. Din punctul meu de vedere, acest teren trebuie sa fie al Municipalitatii si poate deveni un subiect viitor si este spatiu verde, poate deveni un parc; de ce nu, exact cum a spus si domnul primar, poate viitorul primar sau viitorul director de la Muzeu va cere o extindere a Muzeului. Este in centrul istoric… Terenul trebuie sa fie al Municipalitatii, al nostru, al tuturor.

Daca lucrurile relatate de domnul primar – si cu siguranta eu cred ca sunt adevarate, ca promisiunea de vanzare a fost semnata in ianuarie, ca dreptul de preemptiune asupra Primariei a venit dupa luni de zile, atunci inseamna ca onor opozitia are o problema”.

Seful judetului a declarat ca terenul respectiv a fost oferit si CJ, pentru exercitarea dreptului de preemptiune, insa dupa o discutie cu primarul Dragomir, a decis ca este mai bine sa-l ia Municipalitatea, iar CJ “sa-si exercite dreptul de ne-preemptiune”: “Da, suntem doua entitati in care ne putem exercita dreptul de preemptiune sau nepreemptiune. Am avut o discutie cu domnul primar, dar nu putem sa il ia si CJ, si Primaria si am considerat in discutia noastra ca fiind un teren in municipiu, este normal ca terenul sa fie al Municipalitatii, nu al CJ. In momentul in care Primaria isi da acordul de preemptiune, noi ne exercitam dreptul de nepreemptiune.

Discutia a fost dupa ce Primaria prima oara – sau onor functionarii publici, ca pana la urma suntem si noi oameni, mai avem si noi scapari –a dat primul raspuns, ca nu-si absolva dreptul de preemptiune, adica de ne-preemptiune. Si dintr-o discutie in alta, am vazut acel teren si l-am intrebat <<Domnule, primar, nu e bine?>> <<E foarte bine>> Si domnul primar a luat hotararea de preemptiune. E foarte simplu!”.

Declaratia integrala a presedintelui Chiriac pe aceasta tema, aici: