CHIRIAC: DIRECTORII DIN CJ AU NISTE SALARII FOARTE BUNE. NU ERA CAZUL SA FIE MAJORATE, CA NU MAI RAMANEAU BANI PENTRU DEZVOLTAREA JUDETULUI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, este de parere ca varianta pe care a ales-o pentru majorarea salariilor angajatilor din institutia pe care o conduce este cea mai corecta. El a precizat ca si-a dorit ca bugetul de salarii sa nu creasca foarte mult si de asemenea, ca raportul intre un debutant si un functionar superior, la salarii, sa fie de 1:4. Tocmai de aceea, spune seful CJ, a preferat sa creasca mai mult salariile mici, iar directorii sa ramana cu aceleasi salarii ca si inainte.

Amintim ca salariile de baza ale directorilor din CJ sunt de 9.585 lei pentru directorii executivi si de 8.700 lei, pentru directorii executivi adjuncti. La aceste sume se adauga si un spor de 15%.

Chiriac a amintit ca avand in vedere sporul amintit, cel mai mic salariu al unui sef de serviciu este “undeva la 6.000 lei” net.

“In discutiile purtate cu ei si in analizele facute de conducere, daca maream foarte mult, directorii ajungeau la salarii de vicepresedinte. Mie mi s-au parut, comparativ cu privatul, niste salarii foarte bune. Eu cred ca domnii directori au salariile foarte bune, si le-au asumat, nu cred ca mai aveau nevoie de o crestere de salarii. Ele pot fi reglate in urmatoarele etape, cu Legea salarizarii, in momentul cand vor creste, vor creste si la ei. V-ati uitat ce salarii au? La salariile de baza adaugati si sporul de 15% si vedeti la ce salarii ajung!”, a declarat  presedintele CJ.

Iulian Chiriac spune ca si-a dorit ca suma aferenta cheltuielilor cu salariile sa nu fie foarte mare, astfel incat sa mai ramana bani si pentru dezvoltare, nu doar pentru “facut hartii”: ”Eu m-am gandit si am luat bugetul de anul acesta si am facut o socoteala foarte simpla: cu cat crestem noi salariile si ce bani raman de investitii. Daca noi ajungeam sa crestem foarte mult salariile angajatilor, ajungeam sa avem o suma foarte mica pe partea de dezvoltare, ca nu mai faceam nimic, ci doar plateam salarii. Faceam hartii, dar in teren nu se vedea nimic.  Automat, oamenii nu vor sa vada ca onor functionarii publici au doar salarii foarte mari, ci vor sa si vada lucruri. Asa ca am zis sa facem o crestere foarte mica, pentru ca bugetul de salarii va creste cu 10% la anul,  si o sa avem bani si pe partea de dezvoltare a judetului”.

Iulian Chiriac a mai precizat ca directorii din CJ ar fi dorit sa se faca o crestere a tuturor salariilor cu 10%, “si eu va fac un calcul foarte simplu: daca un director are 10.000 lei, directorul avea o crestere de 1.000 lei. Un functionar public debutant care are salariul de 2.500 lei, la 10%, avea o crestere de 250 de lei. Cum credeti dvs ca era predictibila si obrazata aceasta crestere de 10%, cand un director castiga 1.000 lei in plus la salariu, iar un functionar mai mic, debutant  sau principal, castiga 250 de lei?”.

Declaratia integrala a presedintelui pe aceasta tema, aici: