CHIRIAC: DACA I-AM SPUS LUI ROTARU CA VOI CANDIDA? DAR CE, DANSUL IMI SPUNE MIE CA VREA SA CANDIDEZE?! SUNT SI ALTI DORITORI, DIN CATE STIU EU…

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), nu pare deloc impresionat de reactia publica destul de caustica pe care a avut-o presedintele organizatiei locale PSD, Ion Rotaru, la declaratiile sale privind intentia de a candida la presedintia filialei, precum si la remarcile sale critice la adresa activitatii de partid, care ar fi intrat intr-un soi de “amorteala”.  Chiriac nu vede de ce l-ar deranja pe Rotaru ca el va candida la sefia organizatiei judetene, atat timp cat oricine este interesat si indeplineste conditiile statutare, poate candida pentru functia respectiva.

“Pana la urma este decizia mea personala, ca si membru de partid, de a candida”, a spus astazi Iulian Chiriac, care a precizat ca nu s-a razgandit in privinta acestei decizii.

Chiriac nu-si retrage nici comentariile legate de faptul ca organizatia a intrat in ultima vreme intr-un fel de amorteala si ca este nevoie ca unii oameni aflati de multa vreme pe diverse functii sa fie schimbati si sa fie promovati altii, care sa dinamizeze activitatea politica.

Seful judetului a fost intrebat daca nu s-a simtit oarecum ciudat la cea mai recenta conferinta de presa de la PSD, atunci cand Ion Rotaru facea comentarii acide cu privire la aceste declaratii si spunea ca cineva are nevoie de ochelari, fiindca nu vede bine: ori Chiriac, care vede o amorteala care nu exista, ori el insusi, fiindca nu vede o amorteala care exista.

 “Eu nu pot ochelari… Nu, cred ca a fost o reactie de moment a domnului presedinte Rotaru”, a zambit Chiriac.

Chestionat daca nu ii comunicase anterior presedintelui PSD Braila ca are de gand sa se inscrie in cursa pentru functia de presedinte, seful CJ a raspuns: “Dar dansul imi spune mie ca vrea sa candideze?! Adica ne spuneam unul la altul daca vrem sa candidam? Pai poate sunt si alti doritori! Si eu am aflat ca sunt si alti doritori in partid, care vor sa candideze”.

In plus, Chiriac crede ca in PSD Braila chiar trebuie facute niste rapid  schimbari, astfel incat organizatia sa poata functiona la maxima capacitate, fiindca se apropie anul electoral 2019: “Am tras un semnal de alarma, pentru ca timpul trece foarte repede. Suntem in anul 2017, se apropie cu pasi repezi anul 2019, unde avem doua cicluri electorale, unul fiind europarlamentarele si al doilea, alegerea presedintelui Romaniei si va spun ca vine foarte repede si 2020, unde vom avea din nou alegerile locale si alegerile generale”.

Declaratia integrala a  lui Iulian Chiriac pe aceasta tema, aici: